יבלת בכרית כף הרגל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יבלת בכרית כף הרגל
    דנה
    03/07/2009

שלום רב,
    יש לי כבר זמן רב יבלת במרכז כרית כף הרגל. אינני יודעת אם זו יבלת דריכה או יבלת מסמר. איך מבדילים בינהן?
    בעבר השתמשתי בתכשירים "שורפי יבלות" למינהם אך היבלת תמיד חוזרת. היא מפריעה בהליכה רק לעתים רחוקות.
    האם בכלל ניתן להיפטר מיבלת כזו או שאני תקועה איתה לנצח?
    מהי דרך הטיפול המומלצת?
    סכין? קרמים? השרייה?
    תודה,
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יבלת בכרית כף הרגל

הוספת תגובה

• שלום לך דנה

אלי לב
    04/07/2009

אם יש לך יבלת בכף הרגל הרבה זמן,יש להניח שזו יבלת לחץ.
    כדי להפטר מיבלת לחץ, או להקטין את מידת הסבל יש להוציא את השורש מידי חודש ע"י פלישה ללא כאבים, עם סקלפל ניתוחים.
    לאחר מספר פעמים של הוצאת השורש, יש סיכוי סביר שהיבלת תעלם.
    אני ממליץ שלא להשתמש בשום חומר ששורף את היבלת,מכיוון שהחומים האלה לא יודעים להבדיל בין רקמות בריאות, לבין עור מת,הם שורפים ללא שום הבחנה, הם גורמות לנזק,והיבלת תחזור בכל מקרה מכיוון שלא הוצא השורש.
    מקווה שעזרתי,
    אלי לב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יבלת שורש

מורן
    15/11/2010

ישנם הרבה שמות לפי מיטב ידיעתי ליבלת זאת.יבלת שורש\לחץ\מסמר\ מכאנית?האם זה נכון?וכיצד ניתן לטפל ולהגיע לשורש וכמובן "להרוג" אותו, בצורה היעילה ביותר בתקווה שבמשך הזמן היבלת לא תחזור?איך יודעים היכן להיכנס וכמה?
    שמעתי על מי חמצן 33% האם יש דבר כזה?
    ובכלל כיצד ניתן לחרוץ בבשר בכדי להגיע ליבלת מתחת לפני כף הרגל ,מבלי שזה יהיה נורא כואב?
    אשמח על הפרטים הטכנים שנדבו לי.
    (אגב,אני תלמידה לפני סיום)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה לתשובה בבקשה

מורן
    17/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יבלת שורש - תגובה

אילנה כסיף
    18/11/2010

יש בעקרון 3 סוגי יבלות אשר נגרמות מלחץ על כף הרגל:
    1. יבלת שפשוף- אותה שלפוחית שנגרמת כשנועלים נעליים חדשות
    2. יבלת שטחית - עור קשה באזור קטן כמו למשל באצבעות הרגלים
    3. יבלת מסמר - זו יבלת שעשויה לגרום לכאב משום שהיא נמצאת עמוק בתוך הרקמות ועשויה ללחוץ על קצות עצבים בזמן הדריכה.
    יבלת מסמר יכולה להגרם ממספר סיבות העקרית שבהן היא מבנה כף הרגל העצמות של כף הרגל מייצרות לחץ על רקמות רכות והגוף בתגובה מצמיח יבלת (בעקר אם נועלים נעליים לא נכונות). יבלת זו, אם אכן נגרמה מהאופן בו העצמות מסודרות בכף הרגל לעולם תחזור כי ייצור/התפתחות היבלת הינו מנגנון הגנה של הגוף. מה שמומלץ לסובלים מיבלת כזו הוא מדרס מותאם אישית לכף הרגל.
    פדיקוריסטית יכולה להקל על הכאב בזמן הדריכה אבל אם זה המצב היבלת עשויה לחזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההתייחסות

מורן
    18/11/2010

תודה אילנה על המידע שנתת לי אודות היווצרותה של יבלת זו אבל לא ענית על שאלותיי,אשמח מאד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההתייחסות - תגובה

אילנה כסיף
    21/11/2010

על השאלה עניתי, אולי לא הבנת....
    תשאלי ספציפית ואני אנסה שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש טיפול שעוזר לצמיתות

שני
    20/07/2009

להיפטר מיבלת ע"י תכשיר הומאופתי שמעביר את היבלת לצמיתות עובד במאה אחוז מניסיון
    (אני פדיקורסטית)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו