ציפורניים צהובות, פטריה ואודם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפורניים צהובות, פטריה ואודם
    טלי
    17/07/2010

שלום,
    לאחרונה שמתי לב שלביתי בת ה- 11 יש פטריה בשתי בהונות הרגליים. זה התחיל מכך שהיא גזרה בעצמה לא נכון את הציפורן של הבוהן וכתוצאה מכך הסירה כמעט את השליש הראשון של הציפורן. בנוסף לאחר שהיא גזרה את הציפורן אז העור שהיה מתחת לציפורן (אין לי מושג איך הוא נקרא) התנפח מעט ועלה למעלה וכעט יש לה בשר נפוח ואדמדם סביב הציפורן. שאר הציפורן על הרגל הפכה לצהובה ואני רואה שהיא כאילו מתנתקת מהצדדים. בשורש של הציפורן (המקום ממנה הציפורן יוצאת) יש מעין חצי עיגול בהיר יותר משאר הציפורן וכל הציפורן נראית צהובה ומוגלתית כזו.
    מה שמוזר הוא שגם בבוהן השניה יש לה אותו דבר רק בלי בלי האודם מסביב. ציפורן צהובה , מן מוגלתית כזו. אגב, הציפורן הראשונה , זו שהיא גזרה לא נכון עקומה לגמרי ובצורת אליפסה- באלכסון - משהו מוזר.... לקחתי אותה לרופא עור, הוא שאל אם היא קיבלה מכה ואמרתי שלא. הוא שלח את הציפורן למעבדה לבדיקת פטריה.
    השאלה שלי היא איך יכול להיות לילדה פטריה בציפורניים? האם זה נשמע לך כמו פטריה ואם כן, אני יודעת שזה "סיוט" לטפל בפטריה, לילדה אין את הסבלנות לכך ואני יודעת שזה חשוב, (שלא לדבר על כך שזה גם לא אסטטי כלל...) האם יש עצה אחרת איך לטפל בזה? האם יש לך השערה אחרת וזו לא פטריה ?
    בנוסף יש לנו בריכה בבית, את ממליצה לי לא להכניס אותה כלל? או שהכלור בבריכה אמור לעשות את העבודה שלו..?
    תודה,
    טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ציפורנים צהובות וכו'

אילנה כסיף
    19/07/2010

שלום טלי,
    קודם כל את צריכה להרגע. הילדה בריאה ושמחה ? בפטרת - אפשר לטפל. ילדים יכולים כמו מבוגרים להדבק בפטריה. קודם כל לא בטוח שזו פטריה וכדאי להמתין לתוצאות המעבדה. לי זה נשמע יותר כמו זיהום אבל אני לא רופא ולא ראיתי במו עיני את הילדה.
    לגבי הבריכה, המתיני לתושבת הרופא אבל בעיקרון הכלור אמור לעשות את שלו.
    יום מקסים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו