מיתר קול משותק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיתר קול משותק
    מיואשת
    16/01/2008

שלום,
    לפני 6 שבועות עברתי ניתוח לכריתת אונה שמאל של התיאוריד . מאז מיתר שמאל משותק . אני מורה במקצועי ונאמר לי שלט אוכל לחזור ללמד יותר. כרגע הופנתי לטיפול אצל קלינאי תקשורת אך מנסיון העבר טיפולים אלו לא עוזרים לי. קשה לי לשנות את אופן הדיבור שלי. האם שיתוק כזה הוא תמידי ? האם יש אפשרות לבדוק את חיות העצב המניד את המיתר ע"י בדיקה רפואית כלשהיא?
    האם הבעיה פתירה בכלל או שעלי לקבל את דין הצרידות לנצח!!!
    מיואשת
    איילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיתר קול משותק

הוספת תגובה

• מיתר קול משותק

חן לדרר
    16/01/2008

אילה שלום
    חשוב להפריד בין צרידות קודמת לבין הצרידות הנגרמת מהמיתר המשותק. טיפול קלינאית תקשורת במקרה של שיתוק מיתר שונה במקצת מאשר במקרה של 'סתם' צרידות. יחד עם זאת הטיפול כמובן תלוי במוכנות שלך לעשות שינויים בסגנון הדיבור.
    במקרים של שיתוק מיתר עקב ניתוח מצב הקול העתידי תלוי בכמה גורמים - ראשית המיתר יכול להיות משותק במיקומים שונים (פתוח , סגור או באמצע) דבר המשפיע מאוד על הצרידות. שנית לעיתים לא מדובר בשיתוק מלא אלא בחולשה קלה ואז רואים שיפור הדרגתי בתנועה עם התרגול.
    בשל כך חשוב לטפל בהקדם - מאחר וכבר עברו 6 שבועות חשוב שתגיע בהקדם האפשרי לקלינאית תקשורת לטיפול כל עוד שהנזק 'טרי'. לגבי בדיקות את צריכה להתיעץ עם הרופא שלך האם יש בדיקות שלא נעשו וניתן לעשות. לרוב רופא א.א.ג בודק את המיתר בזמן פעולה עם סיב אופטי וזו הבדיקה העיקרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו