מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיתר קול משותקמיואשת16/01/2008
שלום,
לפני 6 שבועות עברתי ניתוח לכריתת אונה שמאל של התיאוריד . מאז מיתר שמאל משותק . אני מורה במקצועי ונאמר לי שלט אוכל לחזור ללמד יותר. כרגע הופנתי לטיפול אצל קלינאי תקשורת אך מנסיון העבר טיפולים אלו לא עוזרים לי. קשה לי לשנות את אופן הדיבור שלי. האם שיתוק כזה הוא תמידי ? האם יש אפשרות לבדוק את חיות העצב המניד את המיתר ע"י בדיקה רפואית כלשהיא?
האם הבעיה פתירה בכלל או שעלי לקבל את דין הצרידות לנצח!!!
מיואשת
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיתר קול משותק
חן לדרר16/01/2008אילה שלום
חשוב להפריד בין צרידות קודמת לבין הצרידות הנגרמת מהמיתר המשותק. טיפול קלינאית תקשורת במקרה של שיתוק מיתר שונה במקצת מאשר במקרה של 'סתם' צרידות. יחד עם זאת הטיפול כמובן תלוי במוכנות שלך לעשות שינויים בסגנון הדיבור.
במקרים של שיתוק מיתר עקב ניתוח מצב הקול העתידי תלוי בכמה גורמים - ראשית המיתר יכול להיות משותק במיקומים שונים (פתוח , סגור או באמצע) דבר המשפיע מאוד על הצרידות. שנית לעיתים לא מדובר בשיתוק מלא אלא בחולשה קלה ואז רואים שיפור הדרגתי בתנועה עם התרגול.
בשל כך חשוב לטפל בהקדם - מאחר וכבר עברו 6 שבועות חשוב שתגיע בהקדם האפשרי לקלינאית תקשורת לטיפול כל עוד שהנזק 'טרי'. לגבי בדיקות את צריכה להתיעץ עם הרופא שלך האם יש בדיקות שלא נעשו וניתן לעשות. לרוב רופא א.א.ג בודק את המיתר בזמן פעולה עם סיב אופטי וזו הבדיקה העיקרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)