מידע רפואי
פורומים
- בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים
- הומאופתיה
- שומנים בדם, מחלות לב
- אפילפסיה ילדים
- דיכאון אחרי לידה
- גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול
- אנמיה
- פוריות הגבר והאישה, אמבריולוגיה,IVF
- סקס ויחסים
- ספינינג
- הרטבת לילה
- ברית מילה
- צליאק
- שיקום לב
- חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.ד"ר עדי אדר
מומחה לנוירולוגיית ילדים דר` עדי אדר הינו מומחה לנוירולוגיה והתפתחות הילד, כיום מנהל את מכון אדר , מכון ארצי לאבחון הפרעות קשב וריכוז, נירולוגיה ילדים. מכון אדר זכה גם השנה בסקר שביעות רצון של כללית מושלם. כמו כן תחומי העיסוק של דר` אדר כוללים כאבי ראש, הפרעות תנועה, טיקים.
מנהל הפורום

- בן שנה ושבעה חודשים ולא ממלמל או מדברברכה14/01/2022
שלום .
בני בן השנה ושבעה חודשים היה ממלמל בעבר אבל ממש בקטנה. היום הוא לא ממלמל כלל ולא מדבר הדבר היחיד שאומר זה אי איככ ומחקה נביחות של כלב אהוו.
לא אומר אבא אמא ממש כלום כמה שאנחנו מנסים לדובב אותו. מרגיש לי שהוא שומע טוב. קוראים בשמו ןהוא תמיד מסתכל מבין הוראות פשוטות ומתקשר נפלא ומשחק.
השאלה שלי האם יש צורך בבדיקת שמיעה והאם זה יכול להצביע על בעיה ממש חמורה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - גמגום בתחילת הדיבור לילד בן 4בר26/12/2021
ילד בן 4 מגמגם בתחילת המשפט ואחר כך מדבר רגיל ..וגם במצב שהוא רוצה לדבר מהר אז הוא נתקע ומגמגם אבל לא במצב הגמגום הגרוע!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הבדל בין אפאזיה לאפרקסיהענת09/12/2021
שלום רב
אשמח להבין את ההבדל בין אפרקסיה לאפאזיה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ס שורקת אפשר להעלים אותה?אלה11/07/2021
שלום יש לי ס שורקת וזה לא תמיד היה ככה זה הגיע בזמן האחרון וחברים שלי כל הזמן צוחקים עליי על זה אז רציתי לדעת אם יש אפשרות להעלים את זה…?🙏🙏
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דיבור חטוף ובליעת מילים בת 55ענת06/06/2021
אני בת 55 כל חיי דיברתי מהר ובלעתי מילים.
לאחרונה מעירים לי וזה מציק לי.
האם לא מאוחר? מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דיבור משונה אצל בת שנתיים וחצישרית09/06/2020
שלום, נכדתי החמודה בת שנתיים וחצי (גרה ברומניה) חשופה לשלוש שפות. אוצר מילים די קטן שלושת השפות מעורבבות.
מה שמטריד אותי שכל הזמן במקום לומר משפטים אומרת מילה משלימה ב"אה אה אה" ומילה נוספת.
דוגמא: טאטא (סבתא)
"אה אה אה" דידה (גלידה)
זאת אומרת סבתא אני אוכלת גלידה.....
הילדה מאד חכמה חברותית עצמאית גמולה (גם וגם).... מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בן 22 לא מצליח להגות את האות ש' נכוןYy12/02/2020
בן 22, יש לי ש שורקת אבל לא הכי מוגזם, ומעוניין לטפל בזה.
האם עדיין אפשר לטפל בזה בגיל הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תאומה בת שנתיים לא מדברת ליד אחותההדס11/08/2019
שלום רב
יש לי תאומות בנות שנתיים. אחת נולדה 1400 גרם
שתיהן טפו טפו מתפתחות פחות או יותר באותו קצב...הדטנה תמיד קצת אחרי הגדולה .
שתיהן מדברות ויש להן אוצר מילים לא קטן. הגדולה ממש התחילה לחבר משפטים שלמים והקטנה בונה 2-4 מילים.
בשבועיים האחרונים אני חשה בעצירה בדיבור אצל הקטנה. היה לה גם חום לסירוגין אבל יש כאילן איזו נסיגה רגשית .היא בוהה ופחות מתקשרת. היא עדיין צוחקת ומגיבה ומשחקת אבל כשאני פונה אליה היא לא עונה לי כמו פעם.כאילו עוצרת את עצמה מלדבר.
כהקדשנו לזה יותר זמן להתבוננות בעלי ואני שמנו לב שהיא שותקת בעיקר ליד התאומה הגדולה וכשהיא לבד היא מקשקשת הרבה יותר...
מה לעשות ואיך מתקדמים מכאן ??
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - Emdr וגימגום משהו ניסה?שי27/01/2019
יש פה משהו שהצליח להתגבר על גמגום בעזרת emdr? יש כאלו שלא עבד להם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בן 2.4 לא אומר "אני"YD27/10/2018
שלום רב, אשמח להתייעץ: בני בן שנתיים וארבעה חודשים. אומר משפטים שלמים, אך מתייחס לעצמו כ"אתה" ואליי כ"אני". למשל יכול לומר "אתה לא רוצה ללכת לישון" ומתכוון לעצמו, "ציירת רכבת" במקום "ציירתי". יש לו אוצר מילים עשיר והוא מבין המון. האם יש צורך לעשות משהו בשלב זה או לחכות שזה יסתדר מעצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - רפלקס הבליעה לאחר אירוע מוחיעדי06/09/2018
שלום, אבל שלי בו 65 קיבל אירוע מוחי ואחרי שבועיים התעורר וכיום אחרי חודש וחצי הוא עדיין עם זונדה. הגיעה קלינאית תקשורת ואמרה שהוא עדיין לא כשיר לבלוע. האם זהו שריר שאפשר לחזק ולעבוד עליו או שאין דרך חזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מודאגת לגבי בת שנה ושמונהנעמה04/09/2018
הי, הבת שלי בת שנה ושמונה, מדברת מאוד לא ברור ובאופן לא עקבי. היא קוראת לי גם "אבא" וגם "אמא" (בפתח), לא חוזרת על צלילים, למשל בסיפור "תירס חם" היא מנסה להשתתף ואומרת "בובובו".
נראה שהיא דווקא מנסה לצרף מילים, אומרת "אני רוצה את זה" ו"לא רוצה", אבל ההגייה שלה ממש לא ברורה ולא עקבית.
פניתי למרפאה להתפתחות הילד אבל עדיין לא יצרו קשר?
האם כדאי לפנות לאיבחון פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - טיפול בגמגום של דייב למלמןנטלי19/04/2018
האם מישהו היה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחי היה , ממליץ בחום
נטע03/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת קלינאית תקשורת שיש לה ניסיון עם מיתר משותקמיה04/03/2018
בתי עברה השתלת קוצב ואגלי לפני חודש וחצי ועקב הניתוח מיתר שמאל שלה השתתק. היינו בבדיקה מעמיקה אצל א.א.ג והיא טענה שיש מצב שעל ידי טיפול אצל קלינאית הקול שלה השתפר. אבל חשוב מאד שזאת תהיה קלינאית שטיפלה בעבר במיתר משותק ושיש לה ניסיון עם זה. אנחנו גרים בשוהם ונשמח אם תכווני אתנו למישהי/משהו מהסביבה שלנו. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתור קלינאית
ענת תבור12/04/2018בהחלט חשוב לעבוד עם קלינאית תקשורת בעקבות שיתוק מיתר. תוכלי להיכנס לאתר האגודה לקלינאי התקשורת - יש שם אפשרות לאתר קלינאי תקשורת עפ"י תחום התמחות (חפשי "קול") ואזור המגורים. בהצלחה והרבה בריאות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגיית האות ר - ילד בן 4יעל07/03/2018
שלום.
הבן שלי בן 4 והוא לא אומר ר (מחליף אותה בא').
למשל במקום פרה הוא אומר פאה. במקום אור אומר או.
האם זה גיל שכבר מתאים לטפל בזה? או שצריך לחכות לגיל קצת יותר בוגר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול "ר"
ענת תבור07/03/2018גיל 4 זה הגיל שהיינו מצפים ש"ר" תירכש באופן טבעי ולכן מומלץ לפנות לאבחון וטיפול של קלינאית תקשורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?