טיפול בדיבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בדיבור
    גלית
    04/10/2011

אני מורה להתעמלות עם כאבים במיתרי הקול. הופניתי לטיפול בדיבור. בעבר כבר הייתי בטיפול בדיבור .
    מאוד חשוב לי להבין איך הטיפול עובד, מהי הפיזיולוגיה, מדוע נשימה סרעפתית היא חשובה,ולא נשימה מבית החזה.ברגע שאני מבינה מה שאני עושה בטיפול, הוא יהיה הרבה יותר יעיל בשבילי.
    ניסיתי לפנות ולשאול את הקלינאית, אך היא אינה משיבה לי.
    אשמח מאוד להסבר, או לכל מידע שנוגע לתהליך הטיפולי שמתרחש בגרוננו..
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדיבור

הוספת תגובה

• שלום שוב

גלית
    07/10/2011

מחכה לתשובה, או להפנייה למידע רלוונטי, תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שוב - תגובה

חן לדרר
    10/10/2011

אורית שלום
    דבור מיטבי מבוסס על מספר שינויים שנשימה הינו רק אחד מהם.
    לנשימה הסרעפתית מספר מטרות:
    - לתת שליטה על הנשיפה
    - להוריד את המאמץ מאזור צוואר וכתפיים
    - לתת נפח נשיפה ארוך יותר
    כמובן שעדיף לשאול שאלות אלו את הק"ת המטפלת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אותיות חסרות לבני בן 5

נורית
    10/10/2011

היי שמי נורית אמא לתאומים בני 4 וחצי בת שמדברת בשפה עשירה ומגוונת לגילה והבן מתקשה בדיבור חסרות לו אותיות כמו ג, צ, ק, ואת הכל הוא הופך לאות ת לדוגמא את האות ג הוא אומר דימל ואת ק הוא אומר תוף או תולם במקום כולם לקחתי הוא לטיפול בדיבור אצל קלינאית מדהימה אך לאחר מספר טיפולים הוא לא רצה להמשיך כי הוא לא מצליח להוריד את הלשון למטה וזה מתסכל אותו, בקיצור המליצו לי לתת לעניין הפסקה עד גיל 5 בערך ואז לחזור,עליי לציין שאני מאוד מודאגת כי רק מספר אנשים קרובים מבינים מה שהוא אומר זה נשמע לפעמים כמו גיבריש וגם הוא מתוסכל כי הוא ילד רגיש מאוד ועדין מאוד, בקיצור יש משהו אס או אס או טיפול חדשני משהוו שאני ירגיש שיש שיפור, אנא תייעצו לי מחכהההההההההההההההה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אותיות חסרות לבני בן 5 - תגובה

ענת תבור
    10/10/2011

נורית שלום,
    נושא המוטיבציה והתמודדות עם קשיים ותסכול הוא פקטור מאד משמעותי בהצלחת טיפול מסוג זה. אני משערת שאם הקלינאית ראתה לנכון כי הטיפול כרגע אינו גורם לשיפור, אלא יוצר התנגדות ותסכול, שווה להפסיק כרגע ולנסות שיהיה בוגר יותר. ככל שהילדים גדלים - הם גם בשלים יותר להתמודד עם קושי וגם לרוב המוטיבציה שלהם עולה כי זה מתחיל להפריע להם עצמם ולא רק לאמא שלהם. חשוב לומר לו אם מתוסכל שתמיד יוכל לחזור לקלינאית, שיש פתרון והיא תוכל לעזור לו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו