מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בני בן שנתיים ועדיין לא ממש מדברליאת אנג'ל09/10/2011
שלום, בני בן שנתיים, הוא החל לזחול בגיל 10 חודשים וללכת בגיל שנה ועשרה חודשים. הוא מתקשר בהרבה דרכים מעבר לדיבור, אבל אוצר המילים שלו מאוד מצומצם והרבה פעמים הוא לומד לומר מילה אבל כאילו שוכח אותה כמה ימים לאחר מכן.
הוא נראה כאילו הוא מתעצל הרבה פעמים כי פעם אחת הוא מבקש שאני יוריד אותו מהספה כאילו הוא לא יכול אבל אם הוא מבין שאין לו ברירה הוא ירד או יתפס לבד. כך בהרבה דברים אחרים, הוא אוכל לבד יפה מאוד ושותה לבד אבל הוא הרבה פעמים ידרוש שאנחנו נעשה את זה במקומו.
עניין נוסף הוא פיתח ריטואל מאז שהוא בן שנה לערך שחוזר על עצמו בעיקר בבית, הוא יושב ישיבה מזרחית וקופץ בזמן שהוא מזמזם לעצמו מרים ידיים ומוכה כפיים הריטואל הזה יכול לקחת כעשר דקות בכל פעם.
אני חושבת שישנה בעיה, לאן אני יכולה לגשת בכדי לקבל אבחון?
אני לא ניגשת לטיפת חלב כי חוץ מלהלחיץ אותי לא קיבלתי אף פעם פתרון יעיל. אני רוצה שהוא יעבור אבחון מסודר שמתאים לגילו.
תודה ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן שנתיים ועדיין לא ממש מדבר - תגובה
ענת תבור09/10/2011ליאת שלום,
בגיל זה מומלץ לפנות לאבחון במכון להתפתחות הילד. לפי תיאורך קיים איחור בהתפתחות שלו במספר תחומים - כמו המוטוריקה והשפה, ולכן חשוב שיראה אותו צוות רב-תחומי. אין מה לפחד מאבחון כזה - בעזרתו תוכלי לקבל יעוץ לגבי בנך והמלצות כיצד לנהוג - האם זקוק לטיפולים ואיזה, או שאולי נמצא בטווח הנורמה מבחינה התפתחותית ויש צורך רק במעקב וכד'..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

(1).jpg)