בני בן שנתיים ועדיין לא ממש מדבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני בן שנתיים ועדיין לא ממש מדבר
    ליאת אנג'ל
    09/10/2011

שלום, בני בן שנתיים, הוא החל לזחול בגיל 10 חודשים וללכת בגיל שנה ועשרה חודשים. הוא מתקשר בהרבה דרכים מעבר לדיבור, אבל אוצר המילים שלו מאוד מצומצם והרבה פעמים הוא לומד לומר מילה אבל כאילו שוכח אותה כמה ימים לאחר מכן.
    הוא נראה כאילו הוא מתעצל הרבה פעמים כי פעם אחת הוא מבקש שאני יוריד אותו מהספה כאילו הוא לא יכול אבל אם הוא מבין שאין לו ברירה הוא ירד או יתפס לבד. כך בהרבה דברים אחרים, הוא אוכל לבד יפה מאוד ושותה לבד אבל הוא הרבה פעמים ידרוש שאנחנו נעשה את זה במקומו.
    עניין נוסף הוא פיתח ריטואל מאז שהוא בן שנה לערך שחוזר על עצמו בעיקר בבית, הוא יושב ישיבה מזרחית וקופץ בזמן שהוא מזמזם לעצמו מרים ידיים ומוכה כפיים הריטואל הזה יכול לקחת כעשר דקות בכל פעם.
    אני חושבת שישנה בעיה, לאן אני יכולה לגשת בכדי לקבל אבחון?
    אני לא ניגשת לטיפת חלב כי חוץ מלהלחיץ אותי לא קיבלתי אף פעם פתרון יעיל. אני רוצה שהוא יעבור אבחון מסודר שמתאים לגילו.

תודה ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בני בן שנתיים ועדיין לא ממש מדבר - תגובה

ענת תבור
    09/10/2011

ליאת שלום,
    בגיל זה מומלץ לפנות לאבחון במכון להתפתחות הילד. לפי תיאורך קיים איחור בהתפתחות שלו במספר תחומים - כמו המוטוריקה והשפה, ולכן חשוב שיראה אותו צוות רב-תחומי. אין מה לפחד מאבחון כזה - בעזרתו תוכלי לקבל יעוץ לגבי בנך והמלצות כיצד לנהוג - האם זקוק לטיפולים ואיזה, או שאולי נמצא בטווח הנורמה מבחינה התפתחותית ויש צורך רק במעקב וכד'..
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו