מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אין
ל16/11/2011לי מושג איזה טכנירקות למדתי ושנים הייתי בטיפול פסיכולוגי ולא למדתי שם שום טכניקות והאטת קצב הדיבור בשביל להיות ברורה יותר מסתבר שזאת לא טכניקה טובה אם חושבים בגלל זה שיש לי דיסארתריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסארתריהל15/11/2011
שלום. אני עברתי לפני 24 שנים ת.ד. היה לי אחר כך ריפוי בדיבור לתקופה מסוימת. לפני שנים מעטות הייתי אצל נוירולוגית בקופת חולים והיא כתבה שיש לי דיסארתריה. אני חשבתי שאני מדברת רגיל. אני רוצה לדעת בבקשה איך מאבחנים דיסארתריה ומה לעשות בשביל להתפטר מזה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסארתריה - תגובה
ענת תבור15/11/2011דיסארטריה זה ביטוי של חולשה והאטה של אברי הדיבור, בדר"כ בעקבות פגיעה עצבית כלשהי. זו תופעה שגורמת לדיבור איטי, מרוח - במגוון חומרות ויכולה לחלוף כחלק מהשיפור הכללי בתפקוד בעקבות הפגיעה, או להשאר.
במידה ואת מרגישה כעת שהדיבור אצלך תקין - אין צורך לעשות דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ל16/11/2011אחרי הפגיעה דווקא הייתי מדברת מהר מדי ומערבבת מילים ולמדתי בריפוי בדיבור לדבר לאט וברור. למדתי את זה יותר מדי טוב ואחר כך השתדלתי לדבר יותר מהר. יכול להיות שאצל הנוירולוגית ההא השתדלתי לדבר ברור וזה נשמע ככה. אני לא יודעת כבר מה טוב ומה לא טוב. ביחוד מתי שאני פוגשת חברות מפעם. יש לי בעיה דומה עם רגל שהתאחתה לי קצת לא ישר כי היה לי שבר שחסם את הדם ואיחו לי אותו בצורה שלא תחסום את הדם והלכתי אחר כך עם רגל נוטה פנימה ואחר כך תיקנתי ת זה בפיזיותרפיה ואחר כך אולי הגזמתי עןם זה ואחר כך פגשתי חברה שזכרה שהרגל לא ישרה ושאמא שלי אמרה לה שזה מהמח , והרבה פעמים אני מנסה לתקן תוך כדי ולא מדבר5לת טבעי ולא הולכת טבעי כי מזכירים לי שאמרו שדברים לא ישתנו ולא מאמינים לי שדברים השתנו. איך אני אתרגל לדברים נכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ענת תבור16/11/2011במידה ואת מרגישה שיש תפקוד שעדיין לא בסדר באיזשהו תחום וזה חשוב לך לשפר ואת לא יודעת בדיוק איך - תוכלי לפנות לקבל עזרה מקצועית. תוכלי לפנות שוב לקלינאית תקשורת לאבחון בדיבור. השאלה אם באמת יש בעיה כיום? האם זה מפריע לך בחיי היומיום? אם את מרגישה שאת מדברת בסדר, זה פחות חשוב מה אומרים מסביב, או מה אמרו בעבר. אם יש פעמים שאת לא מובנת לאחרים - תוכלי להשתמש בטכניקות שלמדת, למשל, להאטת קצב הדיבור וכד' (כך אני מניחה ניתן לעשות בהתמודדות עם הרגל או כל דבר אחר).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)