טיפול בדיבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בדיבור
    פ.
    16/11/2011

שלום,

בני בן 4 וחצי (נולד פג, דובר רוסית עד שבספט' שעבר נכנס לגן) התחיל טיפול אצל קלינאית. הוא מדבר אבל במשפטים פשוטים, חסר לו בעיקר פעלים ומרבה להסביר ולהדגים את מה שלא מצליח להביע. מבחינה שפתית כל הזמן יש התקדמות. בשיחת הכרות עם הקלינאית ביקשתי שבדרך מסתורית כלשהי תנסה ללמדו צבעים, מספרים, לפחות לחזור על ספרות מ1 עד 10 ברצף לבד בלי להתבלבל. הוא עד היום לא יודע את זה וכן משקיעים בגן בתחום זה.

הבעיה שהיינו כבר 5 מפגשים ואין שיפור. הוא עדיין לא הסכים להקשיב לסיפור. הוא עושה טובה כשחוזר על המשפט המלא של קלינאית. הוא מעדיף לשחק שם. אני לא רואה הבדל בשיטתה ממה שעושים איתו בבית. בסך הכל הם משחקים והיא חוזרת על הצבע. זה מה שעושים איתו בבית כבר תקופה ארוכה ארוכה.

לי אין בעיה עם זה שחסר לו מעט מילים או ששפתו פשוטה כל עוד הוא יכול לתקשר ולהביע את עצמו לפי הצורך. לי מאוד מפריע שהוא יודע פחות מבני גילו ושאנו לא מצליחים ללמדו דברים בסיסיים שצריכים להרכש בטבעיות.

ההתלבטות שלי האם להמשיך עם הקלינאית או שזה בזבוז זמן וכסף שלנו?

למה למעשה עליי לצפות בעקבות טיפולים איתה?

אני די מיואשת.

אשמח להכוונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדיבור

הוספת תגובה

• טיפול בדיבור - תגובה

חן לדרר
    17/11/2011

שלום רב
    5 טיפולים זוהי תקופה קצרה ולרוב לא ואים עדיין שיפור משמעותי בשלב זה
    טיפול הינו תהליך שכוללתקופה של יצירת קשר וחיפוש הדרכים היעילות לעבודה עם הילד
    באופן כללי עבודה עם ילדים נעשית דרך משחק כי זו הדרך הטובה ביותר בשבילם. חלק ממטרת הטיפול הינה להדריך אותכם כיצד לעבוד בבית , תרגול שהינו הכרחי להתקדמות
    אני מציאה לך לנהל בדיוק את הדיון הזה עם הקלינאית המטפלת זה חלק חשוב מטיפול לחשוב ולדבר על התלבטויות כאלו
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך מס' שאלות

פ.
    24/11/2011

שלום רב,
    קראתי בעיון את תשובתכם. הבנתי שמדובר בפרק זמן קצר. רציתי לשאול מס' שאלות על מנת שאוכל לגבש את דעתי לגבי המשך טיפול.
    1. כמה זמן הטיפול? אנו מקבלים 30 דק' טיפול ושמעתי שבמקומות אחרים הטיפול הוא 45 דק'. מה נהוג? במה זה תלוי?
    2. כיצד מתבצעת תקשורת בין מטפל להורה? שיחת הכרות עשינו ללא ילד בעבור טופס 17 כאילו שהיה טיפול. אחרינו יש טיפול של ילדה אחרת ואין לי אפשרות לשוחח עימה. שאלתי כיצד נדבר והיא הציע לעשות שיחה בשבוע הבא, אבל אמרתי שחבל לי לבזבז עוד טופס 17 על שיחה. בטלפון היא לא זמינה. הגיוני שכל פעם שאני רוצה לדבר עליי לבחור בין שיחה לטיפול? איך מתבצעת הדרכת הורים שאנו אמורים לקבל מקלינאית?
    3. בהתחשב בזמני המתנה מטורפים ובפרק זמן שקלינאי יוצר קשר עם הילד הגיוני לנסות מישהו אחר? אין לנו המלצות בכלל וזה נבחר פשוט לפי זמן המתנה ומרחק מהבית. אך אני מרגישה לא מסופקת.
    4. האם יש קלינאי תקשורת שמתמחה בילדים עם בעיית קשב וריכוז? הוא כלל לא מקשיב, עובר בין 3-4 משחקים, הדברים נעשים בעמידה או בהסתובבות שלו סביב שולחן וארון משחקים. לעומת זאת אצל מרפאה בעיסוק הוא ממש יושב מול השולחן ואומנם יש הפרעות והסחות אך שומר על רצף הפעילות. לי מאוד חשוב שהפעילות עמו תתבצע בזמן שהוא מרוכז וקשוב, כי חשוב לי שילמד הרגל למידה. זה אחד הקשיים הגדולים שלו.
    תודה רבה מראש,
    פ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך מס' שאלות - תגובה

חן לדרר
    27/11/2011

את כל השאלות האלו עדיף לשאול את הקלינאי המטפל
    בגדול - הדרכת הורים נעשת בקצרה (כמה דקות) בסוף טיפול כחלק מה30 דקות. מעבר לכך עושים זאת במקום טיפול וזה אינו בזבוז של טופס 17 אלא רווח כי השינוי המהותי יקרה מהתרגול בבית.
    כל ק"ת שעובד בגיל הרך רגיל לילדים עם קשיי קשב ומתאים עצמו לכך. כדאי להתיעצץ עם המטפלת לגבי ההבדל בהתנהגות בין הריפוי בעיסוק לטיפול השפה (הרבה פעמים נובע מהקושי השונה)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו