שאלה לגבי ילד בן 6

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי ילד בן 6
    א.נ.
    01/12/2011

שלום,
    יש לי ילד בן 6, עדין בגן. השארתי אותו שנה (יליד 27/11/2005) נראה קטן וגם מעט רגיש.
    משנה שעברה שמתי לב שיש לילד שלי בעיה בזיהוי אותיות. הגננת אמרה שזה יסתדר לאט לאט. עברה שנה ועדיין הילד לא זוכר את רוב האותיות. אני יושבת איתו ומראה לו את האותיות שאני יודעת שקשה לו איתם, לאחר כמה דקות אני מראה לו את האותיות ושואלת אותו והוא פשוט לא זוכר אותם. (כרגע יש גננת מחליפה בגן מכיוון שהגננת בחופשת לידה). האמת שאנחנו בתחילת שנת הלימודים, אבל האם אנחנו צריכים לטפל בזה בצורה מקצועית יותר או לתת לזה עוד זמן?
    אשמח מאוד על עזרתך.
    אתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי ילד בן 6

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ילד בן 6 - תגובה

חן לדרר
    01/12/2011

חשוב לי לדעת עוד קצת פרטים כדי לענות לך
    האם הוא מתקשה להגיד את שמן או גם לזהו אותן לפי שם?
    האם היתה תופעה דומה בזכירת שמות הצבעים?
    האם יש קשיים כלשהם בהתפתחות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - שאלה לגבי ילד בן 6

א.נ.
    01/12/2011

היי, הוא יודע לומר אך הוא לא זוכר את שם האות. לדוגמא אני מראה לו את האות ח ואומרת לו שזו האות ח. אחרי מספר דקות אני חוזרת ושואלת אותו איזה אות זו ומצביעה על האות ח והוא לא יודע לומר לי איזה אות זו.
    אורי יודע היטב חשבון הוא קולט תרגילים של חיבור וחיסור. הוא ממש יודע חיבור וחיסור מצויין. הוא ישר עונה תשובה. לימדתי אותו חיבור כמו 100+20 והוא קלט את העיקרון של להוסיף 20 ושהתשובה היא 120. הוא יודע צבעים וצורות. הבעיה שלו היא אך ורק באותיות. הוא ילד מאוד חכם ופיקח ורוצה מאוד ללמוד. הוא מכיר את כל שמות הכוכבים וזוכר אותם. הוא מתעניין במדעים. זה רק הדבר היחיד שמאוד לא מובן לי מדוע הוא לא מצליח לזכור אותיות.
    מקווה שהבנת מה שכתבתי. אודה לך על עזרתך. אתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - שאלה לגבי ילד בן 6 - תגובה

חן לדרר
    01/12/2011

בשלב ראשון כדאי לוודא שמזהה כל אות - בלי לבקש את השם.
    אתם יכולים לבחור כל פעם אות אחת ולעבוד רק עליה עד שזוכר. כדאי להתחיל מאותיות משמעותיות כמו האות הראשונה של שמו
    בכל מרקה כדאי להתיעץ עם הגננת האם מרגישה שזה חריג או לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו