מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 5 -גמגוםמרים02/12/2011
הילדה שלי עוד שבועיים בת חמש, לפני 3 חודשים הופיע אצלה גמגום, קושי בדיבור ובעיקר בתחילת משפט, יש לה אוצר מילים עצום הייתה מדברת שוטף לפני זה, התפתחות מוטורית עדינה וגסה תקינה, זכור לנו שקרו הרבה דברי לפני 3 חודשים אבל אף מקרה לא הכניס אותה לסערת רגשות או לחץ משמעותי או פחד או בכי, אולי זה מכלול של דברים קטנים בעינינו שקרו, לא יודעת לאן לפנות האם זה אבחון של קלינאית תקשורת או זה אבחון פסיכולוגי? מה אפשר לעשות בינתיים עד שאקבל תור לאחת מהם? קשה לי לראות אותה מגמגמת כי היא לא הייתה כך....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 5 -גמגום - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור04/12/2011שלום
ללפי דיוווחך לא הופיע תיאור לגמגום , ולא תיאור של הילדה מה היא עושה עם זה . אך מאוד חשוב מצידכם ומהסביבה הקרובה לא להשלים מילים שלה , לשמועת אותה עד סוף המשפט , לא להעיר לה על צורת הדבור החדשה...בינתיים עד שתפנו לאבחון של קלינאית תקשורת אשר תעביר אבחון ותוכל לתת הדרכה ספיציפית יותר שמתאימה לממצאי האבחון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמגום בגיל 5
מרים26/08/2012שלום רב
בת שלי התחילה לגמגם בגיל 4 ותשעה חודשים, נתקעות לה המלים בתחילת משפט , למשל אם בהתלחלת מילה "רוצה" אז יוצא לה : "רו רו רו רוצה"
כבר עברה שנה , לפעמים מצבה משתפר אבל זה חוזר
הינו אצל קלינאית תקשורת , המליצה לי לחכות , והרגיעה אותי
השתפר מצבה לכן לא חזרנו, אבל בחודש האחרון היא חזרה לגמגם הרבה
אני מאוד מודאגת , מה ממליצים?האם יש לחכות ?
האם יש המלצה לקלינאית תקשורת דוברת ערבית באזור חיפה?
אני כבר חודשים מנסה לקבוע תור דרך כללית מושלם ולא מצליחה
נא עזרתכם , הילדה עולה לכתה א וזה מלחיץ אותי מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמגום בגיל 5 - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור27/08/2012שלום מרים
תמשיכי עם ההדרכה שנתנה לך הקלינאית כלומר לא לתת לילדה רעיונות איך לא לגמגם כמו : תדברי מהר , תחשבי , תנשמי וכו...לא להתיחס להיתקעויות ולצורת הדבור אלא לתוכן .
האם הילדה מדברת על קושי מסוים או לא שמה לב לכך ? מה אתם עושים עם זה ?
תבדקי בקופת חולים לין או בהתפתחות הילד וכל מכון פרטי באזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)