גמגום בת שנתיים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמגום בת שנתיים וחצי
    ליאת
    05/12/2011

שלום רב
    בתי כיום בת שנתיים וחצי, כשנולדה בבדיקת ברה,גילו שאוזן אחת לא שומעת טוב, מאז אנחנו במעקב בשניידר,הפרופסור אמר שכרגע אין צורך במכשיר שמיעה, ושנחזור בגיל שלוש, נתחתי אותה גם לפני 4 חודשים שקדים ופוליפים ,ורק בחודש האחרון יש שיפור בדיבור שלה , והוא התחיל להיות קצת יותר מובן.(אבל יש לה המון שיבושי מילים)
    מה שיותר מדאיג אותי זה שלפני חודש ב"טיפשותי" אבל ממקום של להסביר לה, הערתי לה על מילה ממש משובשת והסברתי לה את משמעות השיבוש ויכול להיות שהערה שלי מאוד העליבה אותה כי היא ממש כעסה וניסתה אפילו לסטור לי.
    פתאום כעבור יומיים היא החלה לגמגם ולשים את היד על הפה מתי שהגמגום מתחיל ,ההיתי בשוק ויותר מזה כ"כ כעסתי על עצמי ,מה עשיתי לילדה.
    מאז הגמגום רק החריף ,היא כבר לא שמה את היד על הפה, אבל כאילו נתפס לה הסטרטר, וכמעט בכל משפט "שעה" לפעמים היא חוזרת על המילה עד שהיא מתחילה את המשפט, אני לא מעירה לה מאז ומזהירה את הסביבה לא להגיב כשזה קורה ממש בא לי לבכות כי אני מרגישה שאני גרמתי לזה.
    השאלה שלי אם בגיל כזה הגמגום יכול להימשך לטווח הארוך כי בינתייים זה רק מחמיר
    תודה..
    .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמגום בת שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• גמגום בת שנתיים וחצי - תגובה

חן לדרר
    07/12/2011

ליאת שלום
    התופעה שאת מתארת נקראת חוסר שטף התפתחותיוקורית בהרבה מקרים ללא שום עזרה מצד הסביבה כך שתורידי מעצמך את האשמה. קראי במדור שאלות נפוצות הסברים והמלצות בנושא.
    לא ציינת האם ביתך אובחנה או מטופלת ע"י ק"ת עקב שיבושי ההגוי. במידה ולא אני ממליצה לך לבצע אבחון מאחר ונשמע שיש כבר תסכול סביב הנושא
    בינתיים בהחלט חשוב להתעלם
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו