מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כניסה לגן ושפה-גיל שנתייםעדן28/12/2011
הייתי אצל קלינאית תקשורת עם הבת שלי שבגיל שנתיים, כיוון שהיא כמעט ולא יוצרת צירופים של 2 מילים והמון ממלמלת והיא אבחנה (העתקתי מהטופס) "שיבושי היגוי רבים מסוג החלפות, השמטות, הפחתת קוליות ועוד שאינם עקביים. בעת חיקוי מובנות הדיבור עולה. המהלך האבחון נשמעה הפקת מילים בודדות חד הברתיות ומעט צירופים. ניתן להתרשם מאוצר מילים עשיר על אף המובנות הירודה. נשמעו מעט הפקות תוך כדי משחק ולרוב הפקת A למתן חפץ או הבעת הנאה. חיקוי מוטורי תקין עם מעט חיקוי של הברות."
" מובנות הדיבור ירודה בשל הפקת מגוון דל של עיצורים ושיבושי היגוי רבים"
מבחינת יכולות קוגניטיביות ותחום המשחק- האבחנה היתה תקינה לחלוטין. גם מבחינת יצירת קשר עין עם הבודקת האבחנה היתה תקינה לחלוטין.
היא המליצה לי להכניס אותה למסגרת (עד עכשיו היתה איתי בבית), וכמובן להמשיך את המפגשים איתה , רק שזה דרך קופ"ח ולכן יש תור ארוך מאוד......
אני שואלת לגבי סוג המסגרת ומה יקדם אותה יותר: מסגרת מצומצמת של משפחתון של 10 ילדים שחצי מהם תינוקות ? והשאר בני גילה ומעלה??אבל עוד מטפלת בצוות או שעדיף ונכון יותר עבורה גן של 22 ילדים אבל שכולם בני גילה? התחושה שלי היא שעדיף את הגן הגדול כי ככה תחשף לדיבור תקין של בני גילה ולא למלמול של תינוקות אבל אני לא יודעת מה נכון מבחינה מקצועית.
בנוסף רציתי לדעת האם ישנה חשיבות לכמה ימים היא תהיה במסגרת? האם יש במקרה שלה עדיפות לשבוע מלא או שאולי מספיק גם רק יומיים בשבוע?
אשמח מאוד לשמוע את דעתך בנושא.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה לגן ושפה-גיל שנתיים - תגובה
ענת תבור28/12/2011את שואלת שאלות שאין תשובה חד משמעית לגביהן. עיקר הקושי של ביתך הוא בהפקת המילים, והמטרה בהכנסתה למסגרת היא שהיא תשמע יותר דיבור מלא ותתנסה יותר בדיבור עם בני גילה, עם הצוות ובפעילויות ריכוזיות. אני מניחה שגן שמותאם לגילה יכול לתת מענה טוב יותר לנושא זה, כי יאפשר יותר הזדמנויות, זאת בהנחה שאכן אין קשיים בהבנת השפה וכד'. חשוב לעדכן את הצוות בגן לגבי שיבושי הדיבור, שיתמוך בה במידת הצורך במהלך האינטראקציות עם בני גילה, בכדי להתמודד עם תסכולים כשלא מובנת, שאולי יופיעו בהמשך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה של אמא
נועה20/02/2012הבן שלי גם לא דברן גדול. לא בעיכוב אבל בהחלט בגבול התחתון של הנורמה.
אני מרגישה שהשהות במשפחתון שבו יש ילדים בני גילו וגם תינוקות היא טובה לו ומעניקה לו ביטחון.
בכל מקרה הייתי הולכת על המקום שבו יש יותר אנשי צוות על ילדים, והיכן שהם נראים יותקר קשובים וסבלניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)