התפתחות דיבור - תינוק בן שנה ו4

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות דיבור - תינוק בן שנה ו4
    נעה
    05/02/2012

שלום רב,

בני בן שנה וארבעה חודשים. מגיל מאד קטן מלמל והגה הברות רבות. קצב ההתפתחות המוטורית שלו היה ממוצע (החל ללכת בגיל שנה ושלושה חודשים). מגיל שנה אומר את המילה "אבא" בכוונה לאבא, סבא, אמא ושאר בני המשפחה.והיום אומר את זה כל הזמן...

אבל, בזה זה מסתכם. הוא ממלמל הרבה, הוגה הברות רבות אך כאשר רוצה משהו מושיט את היד וצועק (צעקות מחרישות אוזניים ומונוטוניות). הוא אינו חוזר אחר מילים פשוטות ואינו משלים מילים כגון "ח-תול" או משהו דומה... כאשר אני מדברת איתו ניכר כי הוא מבין מצויין, יפסיק לעשות משהו כאשר אני אומרת לו אסור וכו'. אך הוא אינו מבצע פעולה כמו "לך תביא" (כן נותן משהו כשאומרים לו "תן לי" ולוקח כשאומרים לו "קח")...

בקיצור ולעניין, אני לא מבינה האם עליי להתחיל לדאוג וכבר להכווין אותו לקלינאי/ת תקשורת (או איש מקצוע אחר) או שמא ההתפתחות היא תקינה... העניין מאד מטריד אותי ומדיר שינה מעיניי...

אודה לתשובתך,

נעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפתחות דיבור - תינוק בן שנה ו4 - תגובה

ענת תבור
    05/02/2012

נעה שלום,
    בגיל זה יש הבדלים משמעותיים בין ילדים לגבי תחילת הדיבור. גם אם עדיין אין לו מילים, זה בתחום הנורמה. קצב רכישת המילים הראשונות גם הוא יכול להיות מאד איטי, וצריך סבלנות. חשוב כרגע לוודא שאכן יש הבנת שפה בסיסית ויכולת הבעה של רצונות גם בדרכים אחרות (כמו שימוש בתנועות גוף, הצבעה וכד').
    תוכלו בינתיים לבדוק את נושא השמיעה שלו (הפנייה דרך רופא המשפחה או א.א.ג. ולבצע בדיקת שמיעה), בכדי לוודא שזה לא מה שמעכב אותו.
    תוכלי לקרוא תשובה מפורטת בנושא ב"תשובות לשאלות נפוצות" בפורום זה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו