תינוקת שנה ו7 חוד'

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת שנה ו7 חוד'
    מרין
    15/02/2012

שלום!
    אני אמא לילדה בת שנה+7, בעלי ואני מדברים איתה עברית והוריי מדברים איתה רוסית - כך מהיום שנולדה.
    הילדה מבינה הוראות בשתי השפות, יודעת להצביע על חיות ואיברי גוף לא משנה באיזו שפה מבקשים, כאשר מקריאים לה ספר (בשתי השפות) יודעת להביא בדיוק את הספר אותו מקריאים לה וכעקרון ישנה תחושה שהיא מרגישה בנוח עם 2 שפות ולא מבולבלת.
    היא מקשקשת המון בהברות וצלילים אבל נכון להיום יודעת להגיד רק- אמא, אבא, הב הב (כלב), קו קו (תרנגולת) ממה (מוצץ) ומים.
    הילדה התחילה לזחול וללכת באיחור אבל הדביקה את הקצב של בני גילה במהירות רבה.
    אני קצת מודאגת בנושא השפה, אני לוקחת בחשבון שילדים ממשפחות דו לשוניות צריכים לרכוש 2 מערכות שפה נפרדות וזה לוקח קצת זמן אבל היום בטיול הבוקר עם הילדה נתקלתי ב "נשמה טובה" שהתעניינה בבת שלי וסיפרה שהיא עובדת 20 שנה עם ילדים בעלי לקויות ושישנם מחקרים שאומרים שילד צריך להיחשף לשפה 1 בלבד עד גיל 3 אחרת ב 50% מהמקרים ילדים אלה יפתחו דיסלקציה מסוג כלשהו ולטענתה הילדה שלי נמצאת באיחור מבחינת השפה...
    היא מאוד הדאיגה אותי והיות ואני לא יודעת מי היא ומה היא בדיוק אני פונה אליכם בתור אנשי מקצוע בעלי נסיון.
    אני אשמח אם תוכלו לענות לי האם באמת ישנה סיבה לחשוש שהילדה באיחור והאם זה נובע מ 2 השפות. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת שנה ו7 חוד'

הוספת תגובה

• תינוקת שנה ו7 חוד' - תגובה

חן לדרר
    15/02/2012

מרין שלום
    מיליוני ילדים בעולם חיים בשתי שפות ואף שלוש בחלק מהמדינות (למשל שוויץ , קנדה ועוד) ואין שם עליה בדיסלקציות כך שבהחלט אין מה לדאוג מהנושא הזה.
    ממה שאת מתארת יש איחור קל בהבעת שפה, יחד עם זאת אכן בתחילת הרכישה רואים פעמים רבות מעט איחור אצל ילדים דו לשוניים ולכן שווה לחכות עד קצת
    אם אין עליה משמעותית בכמות המילים בחודשים הקרובים אז כדאי לפנות לאבחון קלינאית תקשורת
    בינתיים בידקו שהשמיעה תקינה והמשיכו לחשוף את ילדתכם לדגם דיבור טוב (לדבר במשפטים קצרים, לחזור הרבה על אותם תכנים)
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו