טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום הבן שלי בן שנתיים דיבר בצורה מאוד מתקדמת לגיל שלו ולא פעם קיבל מחמאות מהגננות. בתקופה בה נולד לנו בן נוסף לפני מספר ימים ונעדרנו מהבית (הילד היה עם הסבתא דבר שהוא לא רגיל אליו) פתאום הוא התחיל לגמגם (לפני 3 ימים) גמגום בסגנון "אני אני אני אני ..." אנחנו ממש בלחץ, האם לרוץ לעזרה מקצועית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
צדי שלום הופעה של מקרי 'גמגום ' קצרים בהתפתחות הינה נורמלית. התופעה נקראת חוסר שטף התפתחותי ואופינית לגיל שתיארת. ההתיחסות העיקרית בתקופה כזו הינה התעלמות - הנחיות מפורטות תוכל לראות במדור שאלות נפוצות בפורום זה בהצחלה ומזל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מה הכוונה בגמגום קצר ? הוא מגמגם כל משפט שני ולפעמים מתקשה להוציא גם מילה בודדת. גם מילים שעד לפני 4 ימים הוא אמר חלק. וביומיים האחרונים זה מחמיר עוד יותר. האם כדאי לחכות עוד קצת ?
הכוונה הינה לתקופה קצרה. התופעה נקראת חוסר שטף התפתחותי ונעלמת בדרך כלל תוך חודש- חודשיים. מאוד חשוב לא להתיחס, לא להביע לחץ וכדומה. ראה את הפרוט שהפנתי אותך