מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמגום המלווה עם חוסר שטף והתבטאות!נעמה29/10/2012
שלום לכן!
קודם כל אני שמחה שיש לפעמים עם מי לדבר כאשר אתה מגיע למקום מפלט שנראה שאין אור בקצה המנהרה...אז ככה
בני בן 4.5 הוא סובל מגיל שלוש מגמגום וחוסר שטף בפתאומיות בזמנו אמרו לנו שזה שכיח לגיל הזה וזה חולף מזה שנה וחצי זה רק נהיה יותר גרוע אציין לא מבחינת הגמגום מבחינת חוסר הביטחון להביע ולדבר כלל הגמגום וחוסר השטף מלווים בתנועות ידיים (אולי מטיפול שעברנו בעבר) אני כותבת כאן ועכשיו כי היום בבוקר תפסה אותי הגננת לשיחה על המצב אני כרגע ממתינה כ-7 חודשים לטיפול חדש במרכז להתפתחות הילד זה לוקח זמן אבל הזמן מתקתק לרעתו לקראת עלייתו לכיתה א' אבל אין אם מי לדבר אומרים לי תמתיני...אבל כמה? הילד שלי באופיו רגיש,עדין ומופנם הליקוי הזה גרם לו להיות עצבני רגיש יותר מהרגיל ולבכות, ליקוי זה גם פוגע בו חברתית כי הסובבים אותו בגן מעירים לו והוא שוב בוכה מתעצבן ובטח קורה לו שם עוד דברים שאני לא יודעת לפענח אותם כי הוא מפנים ולא יודע לבטא אני כותבת פה וממש רוצה לבכות יחדיו אני אובדת עצות מה עושים???
אציין גם שאני לא מקבלת כלל שיתוף מצידו לגבי חויות,חומר הנלמד בגן וכדמ' בגלל חוסר הביטחון שצבר עקב הגמגום :-( אשמח לקבל ייעוץ,הכוונה עד לקבלת הטיפול הנדרש במסגרת התפתחות הילד בתודה מראש נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום המלווה עם חוסר שטף והתבטאות! - תגובה
חן לדרר29/10/2012נעמה שלום
אני מבינה את התסכול ומאחר ומדובר בתופעה ממושכת ומחמירה היתי מציעה לך לא לחכות בתור. בידקי בקופה לאן יכולים להפנות אותך יותר מהר או פני באופן פרטי. במקביל במצב כזה מומלץ להתיעץ גם עם פסיכולוג ואולי לתת תמיכה בתחום הבטחון עצמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשיבה לתגובתך!
נעמה30/10/2012בקשר להמשך טיפול טופלנו בעבר במרכז רפואי לין(ראיתי שאת מחיפה) לא היינו מרוצים לא ראיתי התקדמות והמעבר גרם לי לחכות המון זמן מה שנשאר כאופציה זה בפרטי!!!
אפשרות אחרונה זה שיתוף פעולה מצד הגננת שהציעה את עצמה +פסיכולוגית הגן לצרף מכתב מטעם הגן להפעיל לחץ!!! אני ייתן לזה גג שבועיים אתמול מסרתי לגננת את כל החומר כולל האיבחון...לפי תשובתך יש לו בעיה קצת יותר מהרגיל נכון???
שכחתי לציין אתמול בשאלתי כאשר מנהלים איתו דו שיח בזמן שלו כמובן ואני עונה או כביכול משתתפת בשיחה הוא מתרגז שהוא שוכח מה רצה להגיד וכמובןם שזה מתבטא בבכי!!! כל יום מגלים תגובה חדשה ואני מתוסכלת בדיוק כמו הילד!!! מהרגש האימהי לא מסבלנות כמובן אשמח אם תוכלי לייעץ יותר לעומק או להפנות למקום נוסף מוסמך מודה לך מקרב לב :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשיבה לתגובתך! - תגובה
חן לדרר31/10/2012נעמה שלום
אינני אומרת שבעיתו קשה מהרגיל אלא שלא מדובר בחוסר שטף התפתחותי.
באופן כללי כאשר יש גמגום מומלץ לטפל בהקדם כדי למנוע החמרה.
למיטב ידיעתי התפתחות הילד של הכללית בחיפה כלל לא מטפלים בגמגום ומפנים ילדים אלו למרכז לין כך שכדאי לוודא שאינכם מחכים בתור לשוא. בנוסף ללין יש הסכמים עם מכונים פרטיים אז נסו לבקשם להפנותכם לאחד ממכונים אלו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)