מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 4 וחצי נתקעת ו"מגלגלת עיניים".אמא שואלת07/11/2012
ביתי בת 4 וחצי. נולדה בלידה רגילה, משקל תקין. ילדה מפותחת מאד בעלת אוצר מילים עשיר, יודעת לזהות ואף לכתוב אותיות, מספרים וצורות. מאד וורבלית. בעיית הגמגום החלה לפני כשנה. מאז חל שיפור ניכר. מה שנותר הוא שמידי פעם היא נתקעת כשרוצה לומר מילה מסויימת ואז מגלגלת עיניים כלפי מעלה (רואים את "הלבן בעיניים"..)עד שמוציאה את המילה שרצתה לומר, לעיתים כשנתקעת זה מתבטא גם בנשימה כבדה באותה מילה כאילו נושמת לא נכון בשלב ההגייה. לאחר שנתקעת אומרת את המילה וממשיכה בשטף הדיבור כרגיל.
אנחנו לא מעירים לה ולא אומרים לה כלום. למרות שמידי פעם כשקורה היא אומרת בעצמה אוי נתקעתי או אוי גמגמתי ואני מנסה להתעלם מזה. ולדבר אליה רגיל.
לציין שגם בני גמגם בגיל זה וזה עבר מעצמו אבל אצלו זה לא התבטא בגלגול עיניים או נשימה כבדה.
אשמח לחוות דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4 וחצי נתקעת ו"מגלגלת עיניים". - תגובה
ענת תבור07/11/2012"תנועות הלוואי" שביתך עושה מסייעות לה באופן כלשהו להוציא את הדיבור. זה הפתרון שהיא מצאה לקושי שלה. מה שאפשר ללמוד מזה זה על מודעות שיש לה לקושי שלה בדיבור. ברגע שילד מודע לקושי, כדאי להיענות לו ולעזור, ולכן על אף השיפור הייתי ממליצה לכם לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






