טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
השאלה שלי נוגעת לבני בן השנתיים. שמתי לב שלעתים קרובות הוא נוהג לדבר עם השיניים העליונות בולטות מעל השפה התחתונה (מקווה שהתאור שלי מובן). זה קורה במיוחד באותיות שפתיות כמו ב', פ' ו-מ'. הוא מסוגל גם לדבר נכון, אבל זו איזושהי צורת דיבור שהוא סיגל לעצמו. חשוב לי לציין שהוא עדיין לא מדבר היטב - יש לו אוצר מילים גדול אבל הוא משבש צלילים רבים. האם עליי להתערב או להתעלם? האם זה מצריך פנייה לגורם מקצועי כדי שההרגל הזה לא יתקבע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שרון שלום בכל מקרה לא מומלץ להתייחס לאופן הדיבור של ילד ללא יעוץ מקצועי, כמובן חשוב לתת דגם דיבור תקין. שיבושי היגוי בגיל זה הינם נפוצים השאלה הינה כמה שיבושים יש ובעיקר האם הדיבור מובן לאנשים שלא מכירים את בנך. אם הדיבור מובן לסביבה אפשר לחכות ולראות האם יש תהליך שיפור בשיבושים השונים אם אנשים מתקשים להבינו מומלץ להתיעץ עם קלינאית תקשורת - להגיע לאבחון וכמובן בדיקת שמיעה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר