מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות דיבור לילדרותי04/03/2008
בס"ד
שלום לכולכן
הבן שלי כמעט בן 7 שנים. טופל בקלינאית תקשורת, מגיל קטן יחסית.
התחלנו בגיל 3 לערך עם הפסקות. משום שהוא לא הצליח ליצור קשר עם קלינאי תקשורת שהיה עימו.
והמשכנו שוב מגיל 4 לערך.
כיום הבן שלי כמעט בן 7 שנים, ולומד בגן שפתי, השארנו אותו שנה נוספת בגן, בגן ישנה קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק וכל החיזוקים שאפשר לתת לו על מנת שיתחזק לקראת כתה א'.
הילד שלנו פשוט פורח, הוא החל לדבר יפה מאוד, הוא כבר מבטא את האות ר', ל', יש לו עדיין בעיות עם הש', הוא פשוט אומר ס' במקום ש'.
עבדנו בבית ועובדים עימו כמובן גם בגן.
האם הוא יצליח להדביק את הפער שהיה לו בשנים עברו, לקראת כתה א'??? והאם דיבור מאוחר מצביע על לקות למידה?
יש לציין שזה דבר מאוד חשוב , הוא לא דיבר עד קרוב לגיל 2.5 היתה לו שפה משונה מאוד, הוא לא חזר על אותן מילים, ויש לי קצת ניסיון, זה הילד הרביעי שלי. היה לי מאוד מאוד קשה להבין אותו, הוא פשוט היה לוקח אותי ומצביע לי על מה שהוא רצה.
עברנו כברת דרך מאוד מאוד ארוכה איתו, ואני מקווה שעכשיו סוף סוף יש אור בקצה המנהרה, משום שהוא החל לדבר משפטים, ולדבר מאוד מאוד יפה.
מה דעתכן??
תודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות דיבור
חן לדרר04/03/2008רותי שלום
משמח לשמוע על כזו התקדמות. לגבי השלמת הפערים זה מאוד משתנה מילד לילד וכדאי לשאול את המטפלחים השונים בגן מה הם חושבים מתוך היכרות איתו.
לגבי לקות למידה - ילדים עם איחור התפתחותי הינם בסיכון להיות גם לקוי למידה. כלומר לא כל ילד עם איחור התפתחותי יהיה בעתיד לקוי למידה אך במקרים רבים כן נראה בהמשך גם קשיים לימודיים.
האם בנך עולה בשנה הבאה לכיתה א' רגילה?
כדאי במקרה כזה להתיעץ עם צוות הגן לגבי הכנה לכיתה א'. לעיתים מתחילים בלימוד הקריאה והכתיבה עוד לפני בית הספר כדי לאפשר לבנך להגיע עם חלק מהידע כבר מוכן דבר שיתן לו יותר זמן בהמשך הלימודים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן אנא התייחסי להמשך ההודעה
רותי05/03/2008בס"ד
שלום לכן שוב
היינו בגן באסיפה של הגננת והפסיכולוגית של הגן, את האמת לא כל כך מובנת הגישה שלהן,
הן טוענות כי תומר ילד מאוד רגיש, ואם הוא ירגיש כי אחרים עוברים אותו מבחינת החומר הוא נסוג ונלחץ ואפילו יכול לבכות מזה, זה ידוע לי אבל אני לא יודעת אם זו הסיבה שבגללה צריך לשקול לשים ילד בכתה של לקויות למידה, מניסיון אני יודעת כי זה יכול לעזור, אבל לא יודעת אם הוא יוכל אי פעם לצאת משם???
הן המליצו לי על טיפול פסיכולוגי לבן שלי, ואני פניתי באמת לקינסיולוגיה, אנו חושבים כולל הצוות כי תומר עבר טראומה כלשהי, שפשוט עוצרת אותו, ואולי זה יעזור, אם לא נפנה כמובן לפסיכולוג.
יש לציין כי תומר החל כבר להשתלב מזה חודש וחצי בגן רגיל בימי שישי, גן שמונה 35 ילדים, והוא התקבל שם מאוד מאוד יפה, ומסתגל יפה מאוד.
אנו מעונינים כי הוא ימשיך להשתלב בעוד ימים, אבל משום מה הגננת מאוד מתלהבת מההרגשה שהבן שלי יוצר בגן, הרגשה מאוד נחמדה וכייפית לכל הילדים, משום שהוא ילד שמסתדר עם כולם, הוא גם יכול להשליט סדר בגן. לא יודעת נראה לי משונה, בכל אופן.
מה דעתך האם אנו צריכים להתעקש שימשיך להיות עוד ימים בגן משולב, שהוא גן רגיל, המטרה שלנו שהבן שלי ישולב בגן רגיל ויהיה במסגרת רגילה.
ישנם עוד 2 ילדים בגן שמתשלבים כבר בגנים רגילים, אבל הם שנה שנייה בגן השפתי, והבן שלי רק שנה ראשונה.
בכל אופן מה דעתך על הכל??
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתומר
ז'קלין סקרן מנסור05/03/2008שלום רותי
הגישה של הצוות הרב מקצועי של הגן לוקחת בחשבון את כל התחומים אשר מעורבים בלמידה - והצד הרגשי הוא מרכיב חשוב בהכנה לכיתה א וללמידה של קריאה כתיבה וכו. לכן חשוב כן לגשת לטיפול בנקודה זו אם הצוות כן המליץ על כך.
בקשר לשילוב: לא ברור מי החליט על שילוב של יום אחד ומה דעתן של שתי הגננות על כך :האם תומר מפיק תועלת מכך והאם הוספת עוד ימים תעזור לו רגשית ותעזור לו להתקדם ולסגור פערים , כמו שהוא עושה עד עכשיו בגן השפתי .
ברור הוא שאנו רוצים לראות את הילד משתלב בכיתה רגילה , אך זו החלטה שבונים על סמך היכולות והתפקוד של תומר ואתם המשפחהביחד עם צוות הגן מכירים הכי טוב ותשקלו מה שטוב לו הוא.
בהצלחה
ז'קלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)