קושי בשליפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בשליפה
    מיכל
    20/11/2012

שלוםרב
    בני בן 3 ו-9חודשים.ילד נבון מאוד חברותי ומאושר.
    ורבלי , מספר כל מה שקורה בגן /סיפורים שסופרו במפגש/ תהליכים שעברו וכו'...
    הגננת הסבה את תשומת ליבי לעובדה שיכול להיות שיש לו קושי בשליפה.
    דוגמא:הציגה בפניו קוביותצבעוניות בכלפעםהרימה קוביה ושאלה איזה צבע זה....והוא טעה בכולם.מיד לאחר מכן עם אותן הקוביות ביקשה ממנו לההגיש לה קוביה צהובה ...הגיש קוביה כחולה...הגיש ז"א שהוא יודע לזהות עפ"י צבעים.{חשוב לי לציין שבבית הוא כן אומר את הצבעים ללאקושי}ובכל זאת אני מאוד סומכתעלנסיונה וחוות דעתה של הגננת למודת הניסיון.
    עולות אצלי מס' שאלות:1.במידה ואני רוצה לבדוק את הנושא מקצועית כיצד עושים זאת ? מהי הדרך{לפני שרצים באופן פרטי לאבחון או טיפול אם צריך}?2. כיצד אני יכולה לבדוק את הנושא או לפחות להתייחס אליו? אלו דברים נוספים כדאי שאעשה שתהיה לי תמונה בהירה יותר?

אודה לתשובתכם המלומדת
    בברכת ערב טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי בשליפה

הוספת תגובה

• קושי בשליפה - תגובה

ענת תבור
    20/11/2012

מיכל שלום,
    חשוב שתשימי לב לאורך זמן, בסיטואציות שונות, כולל בבית ובגן האם מתקשה לומר מילים שבהזדמנות אחרת אומר אותן ללא קושי. כדאי לשאול את הגננת האם הקשיי השליפה שראתה חזרו על עצמם. במידה וזה קורה, נסי לראות מה הוא עושה כשלא מצליח לשלוף את המילה המתאימה - האם מוותר, האם פונה לעזרה, האם מחפש את המילה ע"י "אה...אה.." או שמצליח להסביר את עצמו בדרכים אחרות (שזו האסטרטגיה היעילה שנרצה לעודד אותו לפעול בה).
    במידה ואת מזהה שאכן יש קושי בתחום זה, ניתן לפנות לאבחון קלינאית תקשורת בקופ"ח או במכוני הסדר פרטיים / קלינאיות תקשורת פרטיות שעובדות עם קופת החולים שלך.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו