גימגום אצל ילד בן כמעט 3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גימגום אצל ילד בן כמעט 3
    דודי
    05/12/2012

שלום
    בני בן 2 ועשרה חודשים,בני החל לדבר מגיל שנתיים. ומגיל שנתיים וכמה חודשים החל לומר משפטים שלמים. לאחרונה נושא הגמגום התגבר אצלו באופן משמעותי והוא " ניתקע " כל משפט כמעט , ניתן לומר כי הוא ניתקע באמצע מילה ולא תמיד בתחילתה , אם נתון זה משפיע. בנוסף העיר את עיני כושר הביטוי שלו שהוא יחסית דל כרי משפטים קצרים ולא ביצוע הרחבות פירוט כגון נוף,צבע, וכד' . כאשר הוא החל לומר מילים מגיל צעיר הוא היה לפעמיים מגמגם. יש לציין כי מידי פעם אני מלמד אותו מילה חדשה באנגלית ויש לו קליטה מדהימה יש לו אוצר מילים מדהים של למעלה מי 30 מילים. והוא יודע לומר את ה א-ב עד סופו בצורה מושלמת. ואת ה A-b-c בצורה מושלמת, יודע לספור עד 10 באנגלית ובעברית. חייב לציין כי אני תמיד נותן לילד לסיים את הדברים שיש לו לומר . סבלני, ולא מעיר על קיום הבעיה . הייתי מעוניין לדעת
    1. האם יש צורך לפנות לגורם רפואי בעניין ואיזה?
    2. האם יש למישהו רעיון איך ל"דובב" את הילד יותר ?
    3. האם יש איזו שהם תרגילים לשפר את המצב ?

תודה לכל המשיבים!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גימגום אצל ילד בן כמעט 3

הוספת תגובה

• גימגום אצל ילד בן כמעט 3 - תגובה

חן לדרר
    05/12/2012

בכל מקרה של חשד לגמגום שנמשך כדאי לפנות לאבחון קלינאית תקשורת. היא תוכל לבדוק את המצב לעומק ולהציע דרכי פעולה
    לגבי דיבוב הילד כשיש גמגום עדיף להמנע מכך ולתת לו ליזום בעצמו את השיחה, מתאורך השפה נשמעת מתאימה לגיל ועדיין איננו מצפים לשמוש רב יותר
    תוכל לקרוא המלצות כלליות להתיחסות לחוסר טף במדור שאלות נפוצות בפורום זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו