סיום רוב המילים באות מ.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיום רוב המילים באות מ.
    איתן
    27/12/2012

שלום,
    הילד שלי בן שנתיים, מלפני כשבועיים, כמעט כל מילה שהוא אומר, הוא מסיים באות מ. למשל, במקום אבא הוא אומר אבמ, במקום טלי הוא אומר טלימ, וכן הלאה. לפני כן לא הייתה לו בעייה, והוא דיבר רגיל. מה יכולה להיות הבעיה?
    בתודה,
    איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיום רוב המילים באות מ.

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

איתן
    27/12/2012

אני לא יודע אם יש לכך קשר, אבל הילד שלי סובל מבעיית מים באזניים כבר למעלה משנה. בבעיה זו הוא בטיפול ובמעקב. האם יכול להיות קשר לבעיה שתיארתי קודם בנושא הוספת הההברה מ בסיום כל מילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

ענת תבור
    13/01/2013

איתן שלום,
    תופעה זו של הוספת צלילים אינה נפוצה, סביר כי זמנית ותיעלם מעצמה, יתכן כי היא חלק מהחקירות שהילד עושה לגבי הצלילים בשפה. יכול להיות שסגירת השפתיים בסיום כל מילה מחזקת אצלו את התחושה של הצלילים בפה (יתכן כי יש קשר לכך שהערוץ השמיעתי אולי חלש יותר כרגע בגלל הנוזלים באוזניים).
    הייתי ממליצה לתת לו מודל לדיבור נכון ע"י חזרה על דבריו בצורה הנכונה (ללא תיקון, אלא חיזוק - שישמע את הצורה הנכונה. לדוג' - אם אומר "אמאם", לומר: "נכון, הנה אמא").
    בכל מקרה מומלץ להמשיך לעקוב אחר מצב האוזניים שלו ע"י רופא א.א.ג וכן מעקב שמיעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו