מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 24 עם גמגום מוזר ולא מובןרועי30/12/2012
שלום רב,
יש לי בעיה מאוד מוזרה בקשר לגמגום , כבר מגיל צעיר מאוד הייתה לי בעיה כלשהיא בשטף הדיבור והוריי לקחו אותי בגיל 9 לקלינאית תקשורת ולאחר אבחון קצר (קריאת ספר בצורה שוטפת ונקייה) היא טענה כי אין לי מה לחפש אצל קלינאי/ת תקשורת ואני מדבר יפה מאוד.
כיום בחיי ומהעבר מה שקורה שאני יכול לדבר שעתיים בצורה נקייה בלי גמגום אפילו מול קהל רב של אנשים ובמצבי לחץ , ולאחר שעה קלה לגמגם ולהתקע בדיבור , זה פשוט מגיע בלי התראה מוקדמת, וכן גם משפט פשוט ונעים בלי לחץ מסביב למשל
" בוקר טוב אבי.." יכול להגיע למצב של גמגום נוראי.
כרגע מה שאני מרגיש בכל זמן אפשרי שהגוף שלי לחוץ מאוד ועצבני (גם בחופשות והרגעת הנפש אני מרגיש פנימית מאוד לחוץ ועצבני ), אני מרגיש כאילו תופסים לי את הגרון ולוחצים אותו וסוגרים אותו ובזמן גמגום אני מגיע למצב שאין לי אוויר ממש מחנק.
אני שואל את עצמי יכול להיות עקב הלחצים העזים בגרון ממש הרגשה של חסימה בכלי הנשימה גורמת לי לגמגום?.אולי כן יש פתרון לנושא?. אני מאוד מבולבל ולא יודע למי לפנות בנושא.
תודה מראש ,
רועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 24 עם גמגום מוזר ולא מובן - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור30/12/2012שלום רועי
אני כן מציעה שתפנה שוב לאבחון ע"י קלינאי תקשורת ולפי הממצאים תוכל להציע לך טיפול או להפנות אותך להמשך אבחון לפי הצורך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר בין נשימה וגמגום
זיוה מעיין15/01/2013שלום רועי,
אכן ייתכן מאוד שיש קשר. קיים מנגנון של סגירת הגרון ועצירת נשימה בזמן מאמץ. נסה ללחוץ עם ידיך מול קיר ותבחין שהגרון נסגר והנשימה נעצרת. לעיתים אצל מגמגמים, המנגנון הזה מופעלבזמן דיבור וכך נוצרת חסימת גרון/נשימה היוצרת את הגמגום.
עליך ללמוד להימנע מהפעלת מנגנון "המאמץ" הנקרא valsalva mechanism ,בזמן דיבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)