מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה ו-9 לא מדברדנה07/01/2013
שלום,
לילד שלי יש נוזלים באוזניים וליקוי שמיעה מסויים (35 דציבלים), כנראה עקב הנוזלים. הוא עדיין לא מדבר ואומר רק שתי מילים. נאמר לי שהוא לא מדבר בגלל שאינו שומע טוב. כשהוא איתי נראה לי שהוא שומע נהדר כי מבין כל מה שאני אומרת לו ונותן לי מה שאני מבקשת,אבל כנראה שבטונים נמוכים אינו שומע. יש משהו שאני לא מבינה - לפעמים אני אומרת לו מילים פנים מול פנים ובקול ממש רם המון פעמים ואף מבקשת שיחזור אחריי, אז אם הוא לא מדבר בגלל שלא שומע היטב אז איך זה שאינו מסוגל לחזור אחר מילים שנאמרות בקול רם? רוב הזמן הרי אני מדברת איתו לא בטונים נמוכים, אז הטיעון שאינו מדבר בגלל השמיעה לא מסתדר לי.. אשמח להסבר מקצועי..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ו-9 לא מדבר - תגובה
חן לדרר08/01/2013דנה שלום
אין ספק ששמיעה לא טובה יכולה להשפיע על התפתחות הדיבור ולכן חשוב לטפל ולעקוב אחר הנושא. יחד עם זאת הקשר אינו חד ערכי ואנו פוגשים ילדים עם קשיי שמיעה המראים איחור קל בדיבור או תפקוד תקין וכמובן שישנם ילדים רבים עם איחור שפתי ושמיעה תקינה.
עקב זאת המלצתי הינה לטפל בנושא התפתחות השפה במקביל לטיפול השמיעתי - כלומר כבר לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת.
חגבי תחושתך בבית שומע - צריך לזכור שדיבור ממוצע הינו בעוצמע של 50DB כלומר בנך שומע זאת אך חלש. התוצאה לעיתים הינה שמיעה מאוד לא מדויקת המקשה על למידה (זה כמובן תלוי האם מדובר בתקופה קצרה או ממוכת)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, שאלה נוספת
דנה08/01/2013הייתי מאוד רוצה לפנות לקלינאית תקשורת אבל רציתי להבין למה בעצם אני צריכה לפנות אליה? אם אפתור את בעיית השמיעה ע"י ניתוח כפתורים אולי, אז הוא לא יתחיל לדבר? איך בעצם היא תעזור לו אם הוא עדיין לא שומע טוב?
דבר שני, האם ידוע לך משהו על הרפואה הסינית שעשוייה לעזור במקרים כאלה לפני שאפנה לניתוח?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, שאלה נוספת - תגובה
חן לדרר08/01/2013הבעיה הינה שבינתיים הפער הולך וגדל ולכן במקרה הטוב שהסיבה העיקרית הינה שמיעה זה ישתפר מהר לאחר טיפול (גם אז לעיתים צריך טיפול כדי לגשר על הפער שנפתח) ובמקרה הרע כשיש גם קושי בהתפתחות שפה הוא יתחיל טיפול מאוחר.
לכן בשלב ראשון כדאי גם אבחון ק"ת היא תבדוק את האיחור, איפיוניו טומצב השמיעה ותוכל להציע האם יש צורך בטיפול, מעקב או הדרכה לכם.
לגבי טיפולים אלטרנטיביים זה אמונה אישית,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי, תודה!
דנה10/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)