מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהלרה09/04/2013
שלום רב,
בתי בת שנה וחצי,
בבית מדברים ספרדית ובגן עברית,
יש מילים כמו "איפה" ו"בוא" שהיא אומרת בעברית ואני לא יודעת אם לחזור על המילה בעברית או בספרדית, למשל שואלת איפה ה"טא-טא" (מוצץ) ואני רוצה לשאול אותה איפה? אני לא יודעת באיזה שפה להגיד לה...
היא גם לא אומרת את המילים שלמות, זה טבעי? למשל אומרת "עוד" בספרדית ואומרת כאילו "עו"...
היא גם מקשקשת המון המון ג'בריש, אבל למשל אומרת לי משהו ואז בעלי שואל אותה מה את רוצה והיא אומרת לו את אותו דבר, כאילו נהיא מדברת... איך אפשר לעודד אותה שזה באמת יהפוך למשפט שאפשר להבין אותו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
חן לדרר09/04/2013לרה שלום
כאשר ילד חשוף לשתי שפות חשוב לשמור על הפרדה ולכן אם בבית אתם מדברים בספרדית עליכם לדבר אליה רק בספרדית (בלי קשר לשפה בה היא משתמשת)
בגילה של ביתכם זה נורמלי להגות מילים באופן חלקי וגם נורמלי להשתמש בגיבריש
הדרך לעודד שפה היא לתת דגם טוב :משפטים קצרים וחזרתיים, להקפיד אחרי שאומרים משהו לחכות ולתת לה מקום להגיד משהו אם רוצה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)