בת חמש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת חמש
    ענבל
    02/07/2013

שלום,

בתי בת החמש התחילה לא מזמן טיפול אצל קלינאית תקשורת עקב היגויי לא נכון של האות ל'.
    במפגשים עם הקלינאית תקשורת היא מאוד נהנית ,אבל בבית היא לא תמיד רוצה לתרגל.

אשמח לעצה איך לדרבן אותה לתרגל את התרגילים.

תודה מראש
    ענבל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת חמש

הוספת תגובה

• בת חמש - תגובה

ענת תבור
    03/07/2013

ענבל שלום,
    התרגול בבית הוא אכן נושא שמשפחות רבות מתמודדות איתו. לא תמיד קל להגיע לתנאי תרגול כמו עם "אדם זר" בקליניקה, במיוחד אם זה דורש מאמץ והתמודדות עם קשיים. מצד שני, התרגול במהלך השבוע קריטי להתקדמות בטיפול.
    יותר מכך, לעבודה עם ההורה יש חשיבות מאד גדולה גם מבחינה רגשית, כשההורה מעביר מסר ש: "זה חשוב לי", "אני מאמין ביכולותיך", "אנחנו מתמודדים עם זה ביחד".
    לכן, מומלץ לחשוב יצירתי איך אפשר להפוך את רגעי התרגול לחוויה משותפת שלילדה יהיה כדאי ושווה לחכות להם. מומלץ לקבוע זמנים קבועים במהלך היום, שבהם היא יודעת שזה הזמן שלי ושל אמא (בלי אחים וטלפונים..). זה זמן שבו היא יכולה לבחור פעילות מיוחדת תוך כדי התרגול. לחשוב איך אפשר לתת לה כמה שיותר חיזוקים על המאמץ והניסיונות שלה להפיק את הצליל נכון.
    אם את שמה לב שיש משהו שקשה לה מידיי - עדיף לעזוב ולהתייעץ עם הקלינאית. התרגול בבית אמור להיות על דברים שלמדה והצליחה בטיפול ולא על דברים חדשים.
    והכי חשוב לזכור שזו חייבת להיות חוויה חיובית. אם זה הופך למאבק מתמשך - עדיף לא לתרגל ולהתייעץ עם הקילנאית איך לעשות את זה אחרת. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אקח לתשומת ליבי

ענבל
    03/07/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו