מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנתיים- דיבור מועטמילי17/07/2013
ביתי בחודש הבא תיהיה בת שנתיים ומהיכרותי עם מספר ילדים בני גילה אני חושבת שהיא לא מדברת מספיק. ישבתי ןעשיתי רשימה של מספר המילים אותן היא יודעת והגעתי לבין 60-70 מילים בערך- כולל מילים אותן היא מבטא רק בסופן.. כגון כן(=מסוכן) דה (=גלידה) דש(=חדש)וכדומה. והיא גם לא עושה חיבור בין מילים חוץ מ"לא רוצה" .אני כן רואה שהיא לומדת כל הזמן מילים חדשות או חלק ממילה אך בקצב איטי יחסית. היא מבטא את עצמה בדרכים אחרות כשלא יודעת מילה מסוימת ומבינה הכל בצורה מדהימה וגם שמתי לב שהזיכרון שלה מעולה אך היא לעיתים מתוסכלת כשלא מצליחה להסביר לנו את המילה בה הא מעוניינת. האם אני צריכה לדאוג? או לפנות לאיש מקצוע בשלב הזה? זה ממש מציק לי שילדים קטנים ממנה מדברים בצורה ברורה יותר ממנה ועושים חיבור של מילים. ב אשמח לחוות דעתך. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים- דיבור מועט - תגובה
ענת תבור17/07/2013מבחינה התפתחותית ביתך נמצאת עדיין בשלב החד-מילי. מספר המילים שיש לה מעיד על כך שסביר להניח שבקרוב תתחיל לחבר 2 מילים יחד לצירופים. גם אופן ביטוי המילים (שימוש רק בהברה אחת) מתאים לשלב הראשוני של רכישת השפה בו היא נמצאת. זה נכון שרוב הילדים כבר מדברים באופן מלא יותר, אך עדיין היא נמצאת בטווח הנורמה. מה שטוב זה שהיא מבינה היטב ומצליחה להביע את כוונותיה גם בדרכים אחרות.
הייתי ממליצה לך לחכות עוד קצת ולראות האם ההתקדמות ממשיכה. כן מומלץ לבצע בדיקת שמיעה בכדי לוודא שאין משהו אחר שמפריע להתפתחות השפה.
בינתיים, נסי לתת לה מודל לדיבור מעט יותר מורחב - מבחינת השפה - אם אומרת מילה בודדת, חיזרי אחריה בהרחבה של 2-3 מילים (למשל, אם אומרת: "כדור", תחזרי אחריה: "את רוצה כדור" או "אמא משחקת בכדור") וכך גם מבחינת ההיגוי של המילים (אם אומרת "דור" לכדור, חיזרי אחרי: "נכון, כדור").
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)