דיבור בגיל שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיבור בגיל שנה
    לילך
    05/06/2014

שלום. בתי השנייה היא בת שנה. היא אינה מדברת כלל, לא אומרת שום מילה. היא כן ממלמלת אמה... בה... אבל אין מילה שהיא אומרת ברור. אני חוששת שזה אולי קשור ללשון קשורה שפעם אמרו לי שאולי יש לה. ברור לי שהיא קטנה ואני לא מחפשת גאונה, אבל רק שאדע, באיזה גיל ניתן/רצוי לבדוק שיבושי דיבור?
    חשוב לי לציין שהיא ילדה מקסימה, מגיבה, עושה המון פעולות, וחייכנית. אחותה הגדולה בת שנתיים וחצי, ובגיל שנה יכולות הדיבור שלה היו מאוד מפותחות, אוצר המילים שלה כלל למעלה מעשר מילים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיבור בגיל שנה

הוספת תגובה

• דיבור בגיל שנה - תגובה

ענת תבור
    05/06/2014

לילך שלום,
    ישנם הרבה ילדים שבגיל שנה עדיין לא אומרים אף מילה, או שנשמעות מילים שלא חוזרו על עצמן בעקביות. כן נצפה לזה בחודשים הקרובים. מה שחשוב זה לוודא שמבחינה קולית יש לה מגוון צלילים (לא חייב את כולם), ונשמע מלמול שהוא "כמו דיבור". לשון קשורה, אם עדיין לא הפריעה עד היום (ליניקה למשל), יכולה לא להפריע כלל או לשבש צלילים, אך אינה מעכבת התפתחות הופעת מילים. בנוסף לקולות, חשוב לוודא שהילדה מתקשרת עם סביבתה באופן לא מילולי - למשל, יוצרת איתכם קשר עין, מצביעה או מסמנת עם הידיים אם רוצה דבר מה, עושה "שלום".. , וגם מבינה דברים בסיסיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו