הגיית האות ש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הגיית האות ש
    שני
    14/07/2014

היי, אני שני בת כמעט 18 וכל החיים מלווה אותי הבעיה בהגיית האות ש, אני לא יכולה לסבןל את זה ששומעים אותי כמו מוגבלת זה הפך אותי במשך כל החיים לילדנ סגורה, ביישנית, אני פוחדת לפתוח את הפה שאני לא אגיד בטעות מילה עם האןת הזאת. לפני שנה הייתי אצל קלינאית תקשורת כ3 חודשים ולא יצא מזה כלום אני לא מסוגלת לעשות משהו אחר עם הלשון לאחר ש17 שנים שאני מורגלת לדבר אחר.
    אני מתחננת בבקשו תעזרו לי זה מתסכל אותי כל כך הרבה זמן מהחיים ואני לא יודעת מה לעשות.
    נ.ב
    היא גם אמרה לי לקפל את הלשון בצורה שהצדדים יגעו בשניים דבר שקשה לי לעשות אז קל וחומר שבדיבור חופשי אני לא אצליח. אין דרכים אחרות להגות את האןת?
    והאפ יכןל להיות שבגיל שלי אין אפשרות לשנות את זה מההרגל?

תודה רבנ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הגיית האות ש

הוספת תגובה

• הגיית האות ש - תגובה

ענת תבור
    14/07/2014

שני שלום,
    אני מציעה לך שתי אפשרויות:
    אחת זה להחליט שאת מנסה לעשות שינוי בהגייה שלך כי זה מאד חשוב ומפריע לך. לכי שוב לקלינאית תקשורת (תחשבי מה מתאים לך - לחזור לזו שאת מכירה או להחליף), ונסי לתרגל באופן יומיומי את התרגילים. אמנם קשה בגיל 18 לשנות הרגלים, אך יש גם יתרון שיש לך מוטיבציה והבנה של אדם בוגר איך יוצרים שינוי. ואין סיבה שלא יקרה שינוי. קחי בחשבון שזה קורה לאט, בהתחלה לומדים מה לעשות עם הלשון, מתרגלים ומתרגלים עד שמצליחים, ואז מנסים גם להפיק צליל באופן הזה, ורק אח"כ מתחילים לומר מילים.. זה לוקח זמן וצריך סבלנות. אבל אם תתמידי - גם תצליחי.
    האפשרות השנייה היא להחליט לא לשנות. כל אדם הוא יחיד ומיוחד, וזה שלך יש "ש" אחרת הופך אותך למיוחדת ולא בהכרח "פחות טובה". כשמדברים עם אנשים - בהתחלה אולי הם שמים לב שיש משהו מוזר, אבל מהר מאד הם כבר לא מקשיבים לאיך הדיבור נשמע, אלא למה ששני החברה שלהם אומרת. אם את תשדרי לסביבה שזה מי שאת וזה לא מפריע לך לדבר אז כך גם יתייחסו אליך.
    בהצלחה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו