מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיבוראמא30/03/2015
שלום רב
יש לי ילד בן שנה ו10. הוא ילד חכם מבין הכל משחק משחקי הרכבה מצייר. רואה שהוא מבין טוב מאוד מה אני מבקשת ממנו ומבצע אך לא תמיד :) רק כש בא לו. אני לא יודעת האם זו הבעיה שהוא לא רוצה לדבר מה שהוא רוצה הוא פשוט לוקח את היד שלי ומוביל למטרה . נגיד הוא רוצה שאני אביא לו משהו או אפתח לו קופסה למשל אז הוא יקח את היד שלי ומנווט ואז אני מבינה מה הוא רוצה. יש לו כמה מילי בודדות שהוא יודע נגיד חתולה עכבר ציפור וכו אך הוא אומר אותן מתי שבא לו לעיתים רחוקות.
השאלה שלי אם זה בסדר
אני נורא דואגד שהואלא רוצה לחזור על המילים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור - תגובה
ענת תבור30/03/2015שלום,
יש כמה דברים שכדאי לברר מלבד העיכוב בדיבור. אחד, זה להתייחס ליכולת שלו לתקשר ולהביע את עצמו באמצעים אחרים מלבד מילים או לקיחה ביד, כמו - החלפת מבט איתכם כדי לשתף אותכם במה שמרגיש, בכדי לראות את תגובתכם, ליהנות איתכם, האם מצביע לכיוון של דברים שרוצה שגם אתם תסתכלו? האם מגיב בתנועות גוף או ראש, למשל כשרוצה לומר "לא" או "כן" או "איפה?" וכד'.
בנוסף, מומלץ לבצע בדיקת שמיעה בכדי לוודא שהשמיעה תקינה.
בכל מקרה, כדאי לפנות לרופא המשפחה ולאבחון של קלינאית תקשורת ולהתייעץ איתה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור
אמא30/03/2015כל הדברים שאמרת הכל בסדר איתם. חוץ מזה שלא מדבר. תמיד מצביע מה שהוא רוצה בודק תגובות שלנו אם עשה בסדר או לא. יוצר קשר עין. משק. קורה ספרים איתנו ביחד יודע להצביע מי ומה בספר. למה שמיעה ? הרי הוא שומע טוב. ברגע ששומע שהדלת נפתחת ומישהוא בא הוא רץ מחדר הכי רחוקה כדי לבדוק מי הגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור - תגובה
ענת תבור01/04/2015שמחה לשמוע.
לגבי שמיעה - זהו ערוץ מאד משמעותי לצורך רכישת הדיבור. היכולת לשמוע מורכבת מתדרים רבים, ולעיתים יש ירידת שמיעה רק בחלקם, ואז יכול להיות שחלק מהצלילים הוא שומע (כמו דלת נפתחת, למשל), וחלק שומע פחות טוב, למשל דיבור - שחלק מהצלילים שומע חזק וחלק חלש ואז יכול להיות קושי בקליטה של המילה השלמה.
ירידות שמיעה יכולות לנבוע מבעיות נרחבות - החל מהצטברות שעווה באוזן, נוזלים באוזניים ועד לבעיות עצביות... מכיוון שכך, חשוב שכל ילד שמראה איזשהו עיכוב בדיבור ילך לבצע בדיקת שמיעה. וזאת בעיקר כדי לוודא שהשמיעה שלו תקינה וזו לא הבעיה לעיכוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור
אמא01/04/2015תודה. ואם שמיעה היא בסדר. מה אםשר לעשות כדי לעודד אותו לדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור - תגובה
ענת תבור01/04/2015כדאי להתייעץ עם קלינאית שתנחה אותך באופן אישי לאחר שתראה את הילד. בכל מקרה תמיד מומלץ לדבר בקצרה תוך כדי פעילות משותפת איתו (משחק, דגדוגים, החתלה, האכלה, רחצה), לשתף אותו בדברים שרואים, לשים לב במה מתעניין ולומר את המילים, לחזור על פעילויות שאוהב ולהפיק תוך כדי הפקות חוזרות (כמו הופ, קוקו, הנה...).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)