מתי ידבר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתי ידבר?
    טל
    11/05/2015

היי בנות
    בני בן שנה ו-8
    מבין הכל !!!
    אך מבחינת לדבר הוא בהחלט מדבר ומתבטא אך איננו מבינים מרבית מהמילים. מאוד מתוסכל שלא מבינים אותו.
    לעיתים מצביע על חפץ או מקום וממלמל אותיות (נה נה נה, אבה אבה. ...) ולא תמיד אנחנו מבינים.
    עליי לציין שוב כי הוא ילד נבון מאוד ומבין כמעט הכל.
    מבצע כל מה שמבקשים ממנו (פותח וסוגר את האור, מביא חפצים שונים שאני מבקשת ממנו, מכניס- מוציא חפצים, זורק לפח כשמבקשים ממנו, נותן כיף ביד, עושה שלום ונשיקה באוויר, עושה פו על אוכל חם, מבין מה זה חם וקר, בקיצור נבון מאוד. אבל הדיבור המובן, ההברתי מתעכב. אודה להכוונה מאיפה מתחילים ומה עושים בעניין זה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתי ידבר?

הוספת תגובה

• בנות זה דחוף לי אודה לתשובה

טל
    12/05/2015

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי ידבר? - תגובה

ענת תבור
    12/05/2015

הי טל,
    האם את יכולה לציין הפקות שהן עקביות עבור דברים - אפילו שהן לא מדויקות? (למשל כמו "בה-בה" לאבא, "אם" לאוכל, קולות של חיות וכד'.. - כדוגמה בלבד...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן ענת

טל
    13/05/2015

תודה על התגובה....
    כשמבקש לאכול אומר - אם אם אם
    מחקה כלב, כשרואה את פסל הברווז בגינה אומר - גע גע גע
    לאחרונה כשהוא מבקש מוצץ הוא קורא - אנה, אנה והולך לשיש (שם הוא יודע שנמצאים המוצצים)
    הוא אומר המון פעמים ביום - אני אני אני, לא בטוחה אם יודע מה פירוש המילה, אבל אומר המון.
    תיקתוק שעון - אי אה (=תיק תק) .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף

טל
    13/05/2015

שוב - אני מתפלאת כל יום על ההבנה שלו
    מבין באמת הכל
    אומרים לו - בוא נעשה אמבטיה, הוא כבר הולך למקלחת.
    מצביע ויודע איפה העיניים, הטף, הפה, הפופיק, האצבעות. ...
    ילד נבון שלי.
    מחכה שכבר ידבר, אני שמה לב שהוא מעט מתוסכל מזה שאנחנו לא תמיד מבינים מה הוא אומר. ...
    מה את אומרת?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף - תגובה

ענת תבור
    13/05/2015

הי טל, מאד מרגיע לשמוע שלבנך חוזקים בתחום התקשורת והבנת השפה, ונראה שאכן מתחיל לרכוש את אוצר המילים הראשונות שלו.
    שוב אני רוצה להדגיש כי קיים פער מאד גדול בילדים בגיל הזה מבחינת הבעת השפה וטווח הנורמה רחב מאד.
    אני כן ממליצה לך לעשות לו בדיקת שמיעה - דרך רופא הילדים לקבל הפניה למכון שמיעה, משום שקיים קשר ישיר בין שמיעה לדיבור.
    בנוסף, שימי לב בחודש-חודשיים הקרובים האם יש התקדמות הדרגתית באוצר המילים שרוכש ומפיק. במידה ותרגישי שקצב ההתקדמות איטי, תוכלי לקבוע פגישה אבחונית עם קלינאית תקשורת שבה תוכל להתרשם מרמתו השפתית ולהמליץ לך אם יש צורך בהתערבות או לא - ובעיקר - לתת לך הדרכה כיצד לעודד את הפקותיו של בנך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על

טל
    14/05/2015

התגובה,
    רופא ילדים אכן בדק את אזניו ואמר, שחוץ ממעט שעווה באזניים אין דבר שמפריע לשמיעה וכי הכל תקין.
    האם לקבוע שוב למכון שמיעה?
    בנוסף אודה לקבלת מס' שלך בקליניקה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על - תגובה

ענת תבור
    14/05/2015

חשוב לבקש מרופא המשפחה הפנייה לבדיקת שמיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו