תאומים- קושי לאחד מהם בדיבור..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאומים- קושי לאחד מהם בדיבור..
    שלומית
    19/05/2008

יש לי תאומים בנים בני שנה ו-10 חדשים.
    אני מודעת לכך שלא משווים בין תהליכי ההתפתחות של שניהם, אבל מאוד מפריע וכואב לי ולבעלי -
    אחד מהילדים מתבטא די בחופשיות, חוזר על מילים שלנו, מחכה ומבטא היטב את ההברות השונות.
    ואילו השני ממש עצור. כאילו חושש לדבר. נראה שהוא מאוד מתאמץ ורוצה להוציא צלילים אבל פרט למספר בודד של מילי- כמעט ולא מתבטא מילולית פרט לצערות ונשיכות... (של אחיו)
    מה לעשות? למי לפנו בעניין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תאומים

ענת תבור
    19/05/2008

שלומית שלום,
    כמו שאמרת, אמנם תאומים, אך לכל אחד אישיות משלו ותחומי חוזק וחולשה וחשוב להתייחס באופן זה לכל אחד מהם בנפרד.
    כדי לדעת אם לדאוג או לא לגבי הדיבור של הבן - חשוב להשוותו לנורמה מכיוון שטווח הנורמה הוא מאד רחב, וגם אם מאחר ביחס לאחיו, עדיין לא צריך בהכרח לדאוג, אלא לאגור סבלנות עד שגם דיבורו ישתפר. כל אחד בקצב שלו. בגיל זה אנו מצפים למחסן מילים הולך וגדל, כשעד לגיל שנתיים נצפה לצירוף של 2-3 מילים לקראת בניית משפטים. גם אם יש מילים אך הדיבור אינו מובן כי אינו מבטא כראוי את הצלילים, זה עדיין בסדר לגילו. אם אתם חוששים לעיכוב משמעותי בהתפתחות דיבורו, יש לפנות לרופא המשפחה ומשם לאבחון של קלינאי/ת תקשורת.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

שלומית
    20/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו