איחור בדיבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איחור בדיבור
    איילת
    20/05/2008

שלום ,
    שמי איילת, בני בן השנתיים וחצי, ילד אינטיליגנט ומוטורי בצורה יוצאת דופן. בגיל שנתיים אובחן אצלו פוליפים ומים באזניים ובעקבות כך הוא סובל מפיגור בדיבור. בגן הוא משחק עם עצמו (הוא מאוד עצמאי) ואינו משתתף בריכוז (אינו מפריע אך מתוסכל כאשר לא מבינים אותו על כן מעדיף להתבודד). ראוי לציין כי כאשר אנו יוצאים לחברים הוא מאוד חברותי. הגננת מסרה לי מכתב ובו נאמר כי היא ממליצה על סייעת צמודה שנה הבאה על מנת לחזק אותו - המשך לימוד בגן רגיל.
    אני לא מבינה, האם מתייגים את הילד שלי, מהם ההשלכות לעתיד (בית ספר) וכיצד אני יכולה למנוע תיוג שכזה (שוב, הילד סופר אינטיליגנט וחביב:))
    מודה מאוד,
    איילת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איחור בדיבור

הוספת תגובה

• איחור בדיבור

חן לדרר
    20/05/2008

איילת שלום
    מתאורך אתם קושרים את כל הקשיים בנושא השמיעה אך הדבר אינו בהכרח כך - ישנם ילדים רבים עם בעיות שמיעה שהתפתחותם השפתית תקינה ולהפך ילדים עם שמיעה תקינה וליקוי התפתחותי. אני ממליצה לך לפנות לקלינאית תקשורת ולעבור אבחון וטיפול במידת הצורך.
    מתאורך ילדך מפסיד הרבה בשל הקשיים שלו ולכן מומלץ להתיעץ עם רופא התפתחותי גם בנושא ההשתתפות בגן.
    לרוב כשמציעים סייעת השיקול הוא טובת הילד כדי שיתאפשר לקדם אותו ככל האפשר.
    התיוג אינו משמעותי מאחר ומה שחשוב זה כיצד ילדך יגיע למסגרת הבאה - אם הוא יגיע מאחר ולא משתתף יחושו בבעיה ואם הוא יגיע עם רקע של סייעת אך משתלב היטב התיוג יעלם במהירות.
    לסיכום - מטרתכם צריכה להיות לנקוט בכל האמצעים לקדם את ילדיכם לנצל את הפוטנציאל שלו. את זה מומלץ לבצע ע"י טיפול בבעיות האוזנים והשמיעה, פניה לאבחון שפתי ואבחון התפתחותי ועזרה בגן במידת הצורך

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו