שיבוש בדיבור + לימוד אנגלית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיבוש בדיבור + לימוד אנגלית
    אורלי
    04/07/2008

היי, אני בת 24 מאיזור המרכז. הייתי במכון שמיעה ודיבור כשהייתי קטנה אולם מאז לא הייתי אצל קלינאית תקשורת ואני מרגישה בתקופות מסויימות שאני לא מדברת מספיק ברור ולא מובנת ע"י הסביבה, כמו כן טוענים שאני מדברת חלש למרות שאני לא מרגישה בכך (פידבק ממכשיר השמיעה שגורם לי לשמוע את עצמי מוגבר יחסית?) אשמח לדעת האם ניתן לפנות לקלינאית בנושא זה, יש לי כללית מושלם. איך מתחילים את התהליך, צריך ללכת לרופא משפחה ע"מ לקבל הפניה? איזה קלינאי תקשורת טובים יש בת"א/רמת גן? כמו כן, בעיה זו הורגשה גם כאשר טיילתי בארה"ב ודיברתי אנגלית, לא דיברתי ברור וזה דבר שחשוב לי לעבוד עליו עם קלינאית. האם יש קלינאיות שמלמדות גם היגוי נכון באנגלית? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דיבור עקב לקות שמיעה

ענת תבור
    08/07/2008

אורלי שלום,
    מפנייתך אני מבינה כי את לקויית שמיעה. קשיים בשמיעה אכן נמצאים בקשר ישיר עם מובנות דיבור לקוייה. עקב כך קבלת עזרה מקלינאי/ת תקשורת יכולה לעזור לחזק את הפידבק העצמי על הדיבור ולסייע בשיפור ההיגוי והקול.
    בכדי לקבל טיפול בדיבור מומלץ לפנות ראשית לרופא המשפחה ולקבל הפנייה למכון לדיבור ושמיעה, או לפנות ישירות למכון כזה באופן פרטי.
    במידה ויש לך לקות שמיעה ואת מוכרת בביטוח לאומי, תוכלי לברר את זכאותך שם.
    בגיל הצעיר ישנן מסגרות שעוזרות לילדים עם לקות בשמיעה, כמו מיח"א ו"שמע".
    תוכלי לקבל שמות של קלינאי תקשורת שעובדים במרכז הארץ דרך האגודה של קלינאי התקשורת:
    www.ishla.org.il או לפנות למכון "הדים" בתל-אביב
    בהצלחה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו