מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיבוש בדיבור + לימוד אנגליתאורלי04/07/2008
היי, אני בת 24 מאיזור המרכז. הייתי במכון שמיעה ודיבור כשהייתי קטנה אולם מאז לא הייתי אצל קלינאית תקשורת ואני מרגישה בתקופות מסויימות שאני לא מדברת מספיק ברור ולא מובנת ע"י הסביבה, כמו כן טוענים שאני מדברת חלש למרות שאני לא מרגישה בכך (פידבק ממכשיר השמיעה שגורם לי לשמוע את עצמי מוגבר יחסית?) אשמח לדעת האם ניתן לפנות לקלינאית בנושא זה, יש לי כללית מושלם. איך מתחילים את התהליך, צריך ללכת לרופא משפחה ע"מ לקבל הפניה? איזה קלינאי תקשורת טובים יש בת"א/רמת גן? כמו כן, בעיה זו הורגשה גם כאשר טיילתי בארה"ב ודיברתי אנגלית, לא דיברתי ברור וזה דבר שחשוב לי לעבוד עליו עם קלינאית. האם יש קלינאיות שמלמדות גם היגוי נכון באנגלית? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור עקב לקות שמיעה
ענת תבור08/07/2008אורלי שלום,
מפנייתך אני מבינה כי את לקויית שמיעה. קשיים בשמיעה אכן נמצאים בקשר ישיר עם מובנות דיבור לקוייה. עקב כך קבלת עזרה מקלינאי/ת תקשורת יכולה לעזור לחזק את הפידבק העצמי על הדיבור ולסייע בשיפור ההיגוי והקול.
בכדי לקבל טיפול בדיבור מומלץ לפנות ראשית לרופא המשפחה ולקבל הפנייה למכון לדיבור ושמיעה, או לפנות ישירות למכון כזה באופן פרטי.
במידה ויש לך לקות שמיעה ואת מוכרת בביטוח לאומי, תוכלי לברר את זכאותך שם.
בגיל הצעיר ישנן מסגרות שעוזרות לילדים עם לקות בשמיעה, כמו מיח"א ו"שמע".
תוכלי לקבל שמות של קלינאי תקשורת שעובדים במרכז הארץ דרך האגודה של קלינאי התקשורת:
www.ishla.org.il או לפנות למכון "הדים" בתל-אביב
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)