גמגום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמגום
    דורית
    09/07/2008

שלום רב,בעלי מגמגם ואני נמצאת כרגע בהריון ראשון. עדיין לא ידוע האם יש לנו בן או בת. יש לי כמה שאלות: האם גמגום עובר בתורשה? מה הסבירות שיצא ילד מגמגם אם בעלי מגמגם (אגב, גם אבא של בעלי מגמגם)? שמעתי שלבנות ישנה סבירות פחותה יותר לגמגם, האם זה נכון? מה כדאי לעשות על מנת למנוע את התופעה? האם להיוועץ בקלינאי תקשורת? ממתי? האם בכלל יש משהו שניתן לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמגום

הוספת תגובה

• גמגום

חן לדרר
    10/07/2008

דורית שלום
    ישנה נטיה לגמגום לחזור במשפחות אך אין הוכחות לתורשתיות ומדובר בתופעה קטנת היקף.
    אין צורך לעשות דבר אלא להנות מילדכם כשיוולד. חשוב שתדעו שבגילאים הצעירים ( 2-5 שנים) ישנה פעמים רבות תופעה של חוסר שטף התפתחותי. תופעה זו מזכירה גמגום אך היא מופיעה לתקופות קצרות בלבד והילד כלל אינו מודע לכך. אני מדגישה זאת על נמת שלא תדאגו במידה וזה יופיע. במידה ותחושו בבעיה כלשהי תמיד תוכלו לקבל הדרכה שתהיה רלוונטית לגיל ילדכם
    שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו