בעיות שפה פרגמטיות.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות שפה פרגמטיות.
    דנה
    15/07/2008

בני בן 4. נמצא במסגרת חינוך מיוחד עקב עיכוב בהתפתחות במיוחד עיכוב שפתי. הוא מטופל אצל קלינאית תקשורת פרטית הטוענת שיש לו בעית שפה פרגמטית, מה הכוונה? אודה על תשובה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שפה פרגמטיות.

הוספת תגובה

• בעיות פרגמטיות בשפה

ענת תבור
    15/07/2008

דנה שלום,
    השפה מחולקת ל-5 תחומים (סמנטיקה, פונולוגיה, מורפולוגיה, תחביר ופרגמטיקה). כל תחום מתמקד באופן אחר של השפה - בתוכן של השפה, בצורה שלה, והפרגמטיקה התייחסת לשימוש בשפה. האם אני משתמש בשפה באופן מותאם מבחינת מרכיבים שונים, כמו - התאמת צורת הדיבור למאזין, התחשבות בידע המאזין, מתי אני אומר דברים ולמה. האם זה מתאים לומר אותם בסיטואציה מסויימת. האם אני לוקח בחשבון את המחשבות, הדעות והרגשות של המאזין בשיחה, האם אני יוצר קשר עין, מה אני עושה כשאני לא מבין וכד'.
    מאד מומלץ להפנות את שאלתך לקלינאית המטפלת בבנך כדי שתסביר לך בדיוק למה היא מתכוונת, כולל דוגמאות, כדי שתוכלו לשים לב לכך גם בבית ולעבוד על כך ביומיום.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה מאוד נוספת....

דנה
    16/07/2008

האם קושי שפתי פרגמטי מצביע על ילד בעל קשיים בתקשורת , כלומר:pdd (אוטיסט בתפקוד גבוה) או שזה לא מחייב. אני ממש לא ישנה בלילות מרוב חרדה. אנא עני לי בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע אין התייחסות לשאלה שלי?

דנה
    22/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים פרגמטיים ותקשורתיים

ענת תבור
    23/07/2008

קשיים פרגמטיים מאפיינים ילדים עם בעיות תקשורת או ילדים על הספקטרום האוטיסטי, אך זה ממש לא מחייב שיהיה ההפך - ילדים עם קשיים פרגמטיים יכולים להיות ילדים עם קשיים שפתיים בתחום זה, כשלעיתים זה גם בא על רקע של קשיים אחרים, כמו בתחום הרגשי, למשל. אם את מוטרדת מנושא האבחנה, מומלץ מאד לשאול לגבי זה את הצוות שמטפל בבנך, ו/או לגשת לאבחון פסיכולוגי כדי לשמוע חוות דעת מקצועית לגבי קשייו או יכולותיו של בנך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו