ילדה בת 2.9 שהתחילה שהפסיקה לדבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 2.9 שהתחילה שהפסיקה לדבר
    שירי
    15/07/2008

יש לי ילדה בת 2.9 שבחודש האחרון התחילה לגמגם וזה בא לידי ביטוי שהיא נתקעת במילה הראשונה ואח"כ ממשיכה את המשפט אך בשבוע האחרון היא שמה לב שמה שקורה אצלה לא תקין והיא הפסיקה לדבר ורק מצביעה על דברים. בגן הגננת טוענת שהיא רק מגמגת וזה לא קורה תמיד רק שהיא מתלהבת או כועסת. הגשתי בקשה לאבחון בקופת חולים אך ייקח זמן עד שיטפלו בבקשה. יש לציין כי לא ידוע לי על טראומה שעברה ואין אצלנו גמגום במשפחה. שאלותיי הם: הם זה יעבור? האם כדאי לפנות באופן פרטי לאבחון על מנת שבתקופה הזאת לא ייגרם לה נזק.? אנא עזרי לי אני מאוד מתוסכלת ולא יודעת למי לפנות תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיה בדיבור

חן לדרר
    15/07/2008

שירי שלום
    גמגום בגיל הזה לרוב אינו קשור לטראומה או לרקע משפחתי . במקרים רבים מדובר בתופעה הנקראת חוסר שטף התפתחותי ואז התופעה חולפת מעצמה תוך חודש מתחילתה. מאחר ומדובר כבר בחודש + חשוב שתתיעצו עם קלינאית תקשורת
    לגבי פניה פרטית זה כמובן לשיקולכם.
    בינתיים החשיבות העיקרית הינה בהתיחסות שלכם ושל שאר המבוגרים בסביבה לתופעה. חשוב להתעלם מכך, להנות ולשבח את ביתך על תוכן דבריה ולא להתייחס לצורה בה היא מדברת. להיות סבלנים ולאפשר לה לדבר בקצב שלה. אנו ממליצים בתקופה כזו להפחית את כמות הדרישות המילוליות (יותר לשוחח ופחות לשאול שאלות) . במקביל חשוב לא לוותר לה על על ענייני התנהגות בשל בעית הדיבור.
    כאשר שרים ומדקלמים לא נתקעים ולכן אפשר להנות מפעילויות כאלו. כמו כן עוזר פעמים רבות כאשר ההורים מדברים בקצב איטי ובאופן נינוח (אך לא לתת לילדתכם עצות כאלו אלא רק להשתמש בעצמכם)
    קלינאית התקשורת שתאבחן אותה תראה האם התופעה מצריכה טיפול או רק הדרכה ותתן לכם כלים נוספים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו