דיבור לא ברור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיבור לא ברור
    אלברט
    01/08/2008

שלום לכם. ילדתי בת 3 שנים ועשרה חודשים מתוקה חמודה שומעת טוב , מקשיבה יפה , מציירת ,ואוהבת הרבה עבודות יצירה , ושרה אך לא מתערבבת עם ילדים יתר על המידה , לא אכלנית , קטנת ממדים , נולדה בשבוע 37 היא מתקשה בדיבורת , מדברת אך לא ברור משתמשת באותיות "י"-יוד - ו "ל"-לאמד - הרבה אומרת משפטים ארוקים אך לא ברורים , כשמתרכזים אפשר להבין על מה היא מדברת . אבל כשרוצה להגיד שעון - אומרת ייון וזה מתשכל אותה ואותנו היא מנשא לאיית לנו אני מבקש ממנה לחזור אחרי על המילה - היא חוזרת רק את הסוף של המילה אני מבקש ממנה לחזור אחרי על משפט - היא חוזרת רק על הסוף של המשפט אני רוצה לציין גם שהיא התחילה לזחול , ללכת , תיתול - מאוחר מהרגיל ומוצץ הפסיקה לפני חודש וחצי עד אז זה היה כל הזמן בפה רק לגן היתה הולכת בלי מודה לכם על עזרתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיבור לא ברור

הוספת תגובה

• מובנות דיבור

ענת תבור
    01/08/2008

אלברט שלום,
    בגילה - ישנם שיבושים שמתאימים לגיל ולהתפתחות שלה וישנם כאלו שהיינו מצפים שכבר יעלמו. במידה ונושא זה מעסיק ומטריד אותכם ואותה- מומלץ לפנות לאבחון של קלינאי/ת תקשורת (דרך הפנייה של רופא ילדים או באופן פרטי) כדי שתקבלו דעה מקצועית לגבי הצורך בהתערבות.
    מכיוון שכל התפתחותה היתה איטית, יתכן כי גם הדיבור יסתדר בהמשך, אך אם דבר זה גורם לה תסכול - שווה לבדוק ולטפל בזה כבר עכשיו.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו