גמגום ונשימה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמגום ונשימה
    רומי
    24/11/2008

אני בת 24, מגמגמת קל מאוד בערך מגיל 10 (רוב האנשים בכלל לא שמים לב), כנראה זה תורשתי כי גם סבתא שלי מגמגמת. רציתי לדעת האם נורמלי אצל אדם מגמגם שבעת קריאה די מהירה בקול רם יווצר מצב שבו לרגע "אין אוויר" וקשה להמשיך לקרוא? מצב זה קורה לי לעיתים רחוקות גם תוך כדי דיבור- כשאני מנסה לדבר מהר ולהסתיר את הגמגום. במצבים כאלה אני מנסה לדבר לאט והמצב מסתדר. אובחנה אצלי בעבר אסטמה קלה שלא חזרה מאז. לפני קצת יותר משבוע עשיתי צילום לאיתור בעיות נשימה והבדיקה יצאה תקינה. אז רציתי לדעת אם אותו חוסר אוויר רגעי בעת קריאה בקול /דיבור נובע בגלל בעיית נשימה, או שזה פשוט בגלל הניסיון לדבר/לקרוא מהר? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמגום ונשימה

הוספת תגובה

• גמגום ונשימה

חן לדרר
    24/11/2008

חלי שלום
    ברוב המקרים התופעה שאת מתארת קשורה לדיבור ומיצגת קושי בתאום בין האוויר לדיבור. תופעה זו נובעת מהרגלי דיבור לא נכונים ומופיעה הרבה פעמים בדיבור מהיר. גםם הניסיונות להמנע מגמגום מביעים בעקבותיהם פעמים רבות תופעות חדשות ומפריעות.
    באפשרותך לפנות לקלינאית תקשורת שתאבחן את כל מאפיני הדיבור ותציע לך טיפול מתאים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רומי
    24/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו