מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמגום ונשימהרומי24/11/2008
אני בת 24, מגמגמת קל מאוד בערך מגיל 10 (רוב האנשים בכלל לא שמים לב), כנראה זה תורשתי כי גם סבתא שלי מגמגמת. רציתי לדעת האם נורמלי אצל אדם מגמגם שבעת קריאה די מהירה בקול רם יווצר מצב שבו לרגע "אין אוויר" וקשה להמשיך לקרוא? מצב זה קורה לי לעיתים רחוקות גם תוך כדי דיבור- כשאני מנסה לדבר מהר ולהסתיר את הגמגום. במצבים כאלה אני מנסה לדבר לאט והמצב מסתדר. אובחנה אצלי בעבר אסטמה קלה שלא חזרה מאז. לפני קצת יותר משבוע עשיתי צילום לאיתור בעיות נשימה והבדיקה יצאה תקינה. אז רציתי לדעת אם אותו חוסר אוויר רגעי בעת קריאה בקול /דיבור נובע בגלל בעיית נשימה, או שזה פשוט בגלל הניסיון לדבר/לקרוא מהר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום ונשימה
חן לדרר24/11/2008חלי שלום
ברוב המקרים התופעה שאת מתארת קשורה לדיבור ומיצגת קושי בתאום בין האוויר לדיבור. תופעה זו נובעת מהרגלי דיבור לא נכונים ומופיעה הרבה פעמים בדיבור מהיר. גםם הניסיונות להמנע מגמגום מביעים בעקבותיהם פעמים רבות תופעות חדשות ומפריעות.
באפשרותך לפנות לקלינאית תקשורת שתאבחן את כל מאפיני הדיבור ותציע לך טיפול מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רומי24/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)