מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פייר רובין- עובדת עצות מודאגת מאוד.תילתול24/01/2009
שלום, יש לי ילדה בת 9 חודשים עם התסמונת פייר רובין היא צריכה לעבור ניתוח בגיל שנה לסגירת החיך ולאחר מכן אנו מיועדים להמשך טיפול אצל קלינאית תקשורת. לאחר בדיקה נאמר לנו שלביתנו יש שסע רחב מאוד ומלא ויש סיכוי גבווה שהיא תצטרך לעבור ניתוח בגיל ארבע לתיקון הדיבור. נעשו ניתוחים כאלו בארץ אך מעט (לשסע רחב שכזה). כבר עכשיו אני רואה הבדלים משמעותיים ומספר ההברות מצומצם מאוד היא לא הוגה בה, רק "מה אה רררר" ידוע לי שהנושא מקשה מאוד על הדיבור והטיפול עם קלינאית תקשורת הוא רק בגיל מאוחר יותר. או במקרא שלנו לאחר הניתוח. אך האם יש תרגילים מסויימים שאני יכולה לעשות איתה כבר עכשיו כדי להקל על הדיבור בהמשך?? בנוסף הלשון צנוחה לאחור והיא בקושי מוציאה אותה החוצה, האם אני יכולה לעשות משהוא שיעזור לה להוציא אותה החוצה? כדי להקל על העיצורים "תה ודה" בבקשה תעזרו לי אני מיואשת מאוד מכל המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להוסיף ולדייק:
תילתול24/01/2009כרגע היא בת שמונה חודשים ושבוע. והיא עברה בדיקת שמיעה (ברה) והתוצאה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אף אחד לא עונה לי?
תילתול26/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמונת פייר רובין
חן לדרר27/01/2009שלחום רב
במקרים של חייך שסוע מומלץ לקבל הדרכה מקלינאית התקשורת העובדת במרפאת החייך בה אתם מטופלים. הדרכה זו צריכה להיות ספציפית למצב החייך ולתהליך הטיפולי המתוכנן לביתכם. פנו למרפאת החייך ובקשו פגישה עם קלינאית התקשורת שלהם.
באופן כללי בגיל זה הדגש העיקרי הינו על חשיפה מרובה לצלילים: בעודכם משחקים עם ביתכם חזרו שוב ושוב (כחלק מהמשחק) על צלילים פוטים יומיומיים כגון צלילי חיות, טו טו לרכבת, בום כשנופל דבר מה וכן הלאה. החשיפה המרובה תעודד את ביתכם להתחיל לנסות לחקות אותכם. במקביל אפשר לחקות גם את הצלילים שהיא מפיקה (לשחק מעין משחק תורות בו כאשר ביתכם מפיקה צליל אתם מחקים אותה)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)