התלבטות האם לפנות לאבחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות האם לפנות לאבחון
    מור
    02/02/2009

שלום, בני בן 3 ושלושה חודשים, נמצא בגן עירייה, יש מספר מילים שהוא מבטה לא נכון כמו למשל במקום להגיד "אני הולך לגן" הוא אומר "אני הולך מגן" וכד'. חוץ מזה הוא ילד שובב וקצת עקשן, קשה לו מאוד עם גבולות, הגננת בגן מתלוננת על כך שבמהלך שעת ריכוז הוא לעתים מסרב לשבת כמו כל הילדים ובמקום זאת מטייל בגן, כמו כן, הוא מרביץ לעתים לילדים אחרים. אני מתלבטת האם לפנות לאבחון או שזה עניין של זמן והדברים יסתדרו. אשמח לקבל את חוות דעתכן. בברכה, מור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות האם לפנות לאבחון

הוספת תגובה

• קשיי התנהגות ודיבור

ענת תבור
    02/02/2009

מור שלום,
    מתוך תיאורך אני מבינה כי עיקר הקושי הוא התחום ההתנהגותי של בנך.
    מספר שאלות: עד כמה השיבושים בדיבור משמעותיים? האם יש מספר שיבושים בודדים עקביים או שזה קורה הרבה? האם זה פוגע במובנות הדיבור שלו? האם את חושבת שקשה לו לבטא את עצמו וזה משפיע על התנהגותו (הבעת תסכול, מרביץ במקום מדבר, מתקשה להבין את התכנים בגן ולכן מתקשה לשבת במפגש.. וכד').
    אם לדעתך יש קשר בין הדברים - מומלץ לפנות לאבחון קלינאי/ת תקשורת.
    אם לא - מומלץ לפנות תחילה לאבחון / יעוץ רגשי של פסיכולוג חינוכי או אפילו עם פסיכולוג/ית הגן ולנסות לעזור לו בהתמודדות עם קשייו.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו