מבטא אות ש לא תקין ואני בת 29

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבטא אות ש לא תקין ואני בת 29
    נטע
    19/02/2009

אני בת 29 ואומרת את האות ש' לא תקין הדבר מפריע לי נורא אשמח להתבשר שישנו טיפול בגילי וניתן לתקן את הפגם..... האם יש קשר לכך שעד גיל 5 השתמשתי במוצץ ... היכן אוכל לטפל בהפרעה באיזור דרום... חיפשתי באינטרנט מידע על כך האם הטיפול הוא בניתוח \ טיפול אורטודנטי\או משהו אחר האם יש אופציה לטפל רק אצל אורטודנט בלי קלינאית מהו מנשך לא תקין והאם ההפרעה בדיבור נובעת מסיבה זו? האם זה קשוק ללשון ? מהי דחיקת לשון ? וכיצד מטפלים והאם בניתוח.. האם יש טיפול ודאי לבעיה עם תוצאות מוכחות גם בגילאים מבוגרים כאלו? והאם זה מולד ועובר בגנטיקה ..... אצלנו במשפחה אף אחד לא מדבר כך.... האם אם אלד ילדים הם ידברו כךךךךךךך אנא עיזרו לי.... ולמה אף אחד לא איבחן בבית הספר ועזר בעניין זה........ לעזרתכם אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דחיקת לשון בגיל המבוגר

ענת תבור
    19/02/2009

נטע שלום,
    דחיקת לשון הינה למעשה תנועה הפוכה של הלשון (מתוך הפה החוצה) במצבים של דיבור, בליעה או במנוחה (כשלא מדברים או אוכלים). כך מתנועעת הלשון אצל תינוקות ועם ההזמן - היא הופכת לתנועה הבוגרת שלה. אצל אחוז מסויים (ולא נמוך) מהאוכלוסיה היא נשארת כך. אצל חלקם אין השפעה על הדיבור ואצל חלקם יש. ילדים מגיעים לטיפול קלינאית תקשורת בכדי לעבוד על תפקודי הלשון ושיבושי ההיגוי. ילדים רבים מופנים לטיפול בדחיקת לשון בגיל בי"ס יסודי בעקבות ביקור אצל אורטודנט.
    בגיל הבוגר יותר (בסביבות גיל 10 ואילך) אנו רואים יותר ויותר קושי לשנות הרגלים. יחד עם זאת, מי שבעל מוטיבציה ורוצה לנסות לתרגל את השינוי בתנועת הלשון - יצליח בכל גיל, גם אם התפקוד התקין לא יהפוך אוטומטי לגמרי.
    אני ממליצה לך להגיע לאבחון של קלינאי/ת תקשורת כדי שיוכלו להמליץ ולהסביר לך על הטיפול בתנועות הלשון וב"ש". אף פעם לא מאוחר מידי.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו