מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה בדיבור ש' צ' ס'חסוי02/03/2009
שלום לכל הקלינאיות, אני בן 14, ויש לי בעיה בהגייה של האותיות ש' צ' ס', אני הולך לקלינאית תקשורת כבר הרבה זמן, אני מתאמן כבר הרבה מאוד זמן, גם הרבה בבית, אבל אין שיפור משמעותי, זה גורם לי לפחד לדבר הרבה ליד אנשים וגם בכיתה, זה נורא מפריע לי. הש' שלי נשמעת חלולה מדי, וכשאני אומר אותה לא ממש מבינים מה אני אומר, ובס' ובצ' אני דוחף את הלשון וזה נשמע די מצחיק, וזה נורא מביך אותי. הקלינאית נתנה לי כל מיני תרגילים- לצ' ולס'- לשים פצפוץ אורז על הלשון ולהשאיר אותו הרבה זמן במקום שמאחורי השיניים, ולש' להעלות את הלשון כמה שיותר גבוה לסגור את השיניים, ולעשות עם השפתיים כמו בנשיקה ואת הקצה של הלשון קצת להוריד, וכשאני מנסה להעלות את הלשון למעלה מה שעולה זה לא אמצע הלשון אלא כל הקצה של הלשון, וזה לא טוב. כל המשפחה שלי אומרים שהם אומר ש' עם הלשון למטה בכלל, וכשהם מנסים לעשות את הש' כמו שאני אומר להם שצריך גם הש' שלהם נשמעת חלולה. אני בדרך כל מנוזל, עם ליחה ואף שתמיד סתום, בדרך כלל אני נושם מהפה, מה שאומר שהוא כל הזמן פתוח, והחיך שלי הוא נורא גבוה. האם כל הדברים האלה יכולים להשפיע איכשהו על הדיבור שלי? ובעיקר על האותיות האלו? בהודעה אחת שקראתי כאן בפורום כתבתן שיש מכשיר שנקרא "דיבור בשטף" שעוזר בשמיעה העצמית, האם המכשיר הזה יכול לעזור גם לבעיה שלי, או שאולי יש מכשיר אחר שיכול לעזור? מה אני צריך לעשות בשביל לשפור את הדבור, האם יש טיפולים אחרים? אני מקווה מאוד שתוכלו לעזור לי, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורקות בדיבור של בן 14
ז'קלין סקרן מנסור02/03/2009שלום לך
קודם כל - כל הכבוד על המוטיבציה ועל האימון הרבה שאתה משקיע. יש לי כמה שאלות :
1- מה זה הרבה זמן מטופל ? כמה מפגשים , כמה שבועות/ חודשים ?
2- האם ביררת עם הקלינאית המטפלת את מידת ההתקדמות שלך ? האם היא מרוצה מההתקמות ? מה דעתה על כך?
3- האם נבדקת ע"י אאג לגבי הנשימה מהפה ? האם ישנה חסימה קבועה או בגלל הנזלת ? יש לקחת בחשבון שבמקרים רבים כאשר יש שבוש בשורקות ישנה גם , אולי "דחיפת לשון " ולכן יש לבדוק את נושא הנשימה , מאחר וישנו צורך לעבוד על הפה והנשימה צריכה להתבצע דרך האף. לא ברור לי אם יש לך דחיפת לשון ומה אומרת הקלינאית המטפלת על כך?
הערה : - בטיפולי היגוי יש לקחת בחשבון שצריך הרבה תרגול לשרירים עד להפקת הצליל הנכון ורק אז עוברים לדיבור ובהדרכה מהרמה של הברה עד מילה - משפט ודיבור..... לכן אם קשה לך להפיק את הצליל ברמה בודדת אז ברור שעדיין לא מופיע בדיבורך החופשי.
תוכל לפנות עם השאלות לקינאית המטפלת ואולי יהיו לה תשובות ותוכל להתקדם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה להודעה
חסוי02/03/2009שלום ז'קלין תודה רבה על התגובה המהירה 1- מה זה הרבה זמן מטופל ? כמה מפגשים , כמה שבועות/ חודשים ? הייתי מטופל אצלה לפחות חודשיים, אם לא יותר, ובמשך הזמן הזה עבדנו רק על האותיות ס' וצ', אחרי הזמן הזה היא אמרה שאני אומר אותן טוב ושאנחנו כבר יכולים לעבוד על האות שין. (אני הרגשתי שאני לא אומר את זה עדיין כל כך טוב, והיא אמרה שאין יותר מה לשפר, הבעיה העיקרית היא צ' שלידה האות ת' וט' למשל רצתי הצטרפתי וכדומה.. איך אפשר לשפר מיליםי כאלה במיוחד?) אך, אני נאלצתי להפסיק את הטיפול, ולפני כמעט שבועיים חזרתי לטיפול. ואנחנו עובדים על הש', מאז שחזרתי לטיפול הצ' והס' והש' שלי נשמעות הרבה יותר גרועות ממה שהיו קודם לכן, לפי דעתי. מה זה אומר? 2- האם ביררת עם הקלינאית המטפלת את מידת ההתקדמות שלך ? האם היא מרוצה מההתקמות ? מה דעתה על כך? לדעתי על חלק מזה עניתי בשאלה הקודמת, היא מרוצה מההתקדמות של הס' והצ' והיא אמרה שאת הש' לדעתה נגמור תוך חודש עם אני אמשיך להתקדם ככה. אך הבעיה היא שאני בכלל לא מרגיש את השיפור, אלא להפך אני מרגיש שהדיבור הרבה יותר גרוע בעיקר הש'. 3- האם נבדקת ע"י אאג לגבי הנשימה מהפה ? האם ישנה חסימה קבועה או בגלל הנזלת ? בקרוב אני הולך לבדיקה אצל רופא אאג, החסימה באף היא קבועה, מאז ומתמיד, ולכן אני תמיד נושם מהפה. ובאמת יש לי "דחיפת לשון" באכילה בשתיה ובאותיות צ' וס', בשתיה אני לא כל כך מצליח לשלוט בלשון, אך באוכל אני כבר בסדר, ובאותיות צ' וס' הלשון שלי נוגעת בשניים אבל הקלינאית אומרת שזה בסדר. ולגבי הטיפול בש' הקלינאית אומרת שהלשון צריכה להיות למעלה למעלה, ולחסום את יצאת האוויר מצדדי הפה עם הלשון, הבעיה שבפה שלי החיך הוא נורא גבוה, וגם שאני מנסה להעלות את הלשון גבוה אז בכלל קצה הלשון הוא זה שעולה גבוה ולא אמצע הלשון, האם השיטה הזו נכונה? מה עושים כדי לשפר את זה? חוץ מזה כל המשפחה שלי אמרה לי שהם אומרים ש' הלשון בכלל בתחתית הפה. תודה על התשובה המהירה ומקווה שתמשיכי לעזור לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להודעה
חסוי02/03/2009בהמשך להודעה הקודמת שלי, האם זה שהחיך שלי נורא גבוה, זה אומר שהוא חיך שסוע? ואם זה שהחיך נורא גבוה, מפריע לדיבור, האם יש משהו שהרופאים הוא מישהו אחר יכול לעשות כדי לשנות את מבנה החיך הוא הפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ז'קלין סקרן מנסור05/03/2009שלום
המשך
* אני מבינה מהתאורים שלך שתוכל לשפר עוד ועוד את ההגיה את תעבוד על חוד הלשון . מענין שסיפרת שכן יש דחיפת לשון , יכול להיות שישנה דחיפה גם בהגיית ההגאים של הלשון כמו /ת, ד נ / יש לבדוק את זה וזה יכול להסביר את הקושי של /צ/ עם ה/ת/ .
** חשוב לשתף אותה עם הרגשתך , אולי זה לא ריאלי ? אולי כן ריאלי ויש צורך בעוד תרגול? ***הדיבור במהלך הדיבור נהיה מאומץ וחושבים עליו כל הזמן : אולי בגלל זה אתה אומר יותר גרוע?
**** הגיית /ש / לרוב מבוצעת עם חוד לשון למטה וגב לשון מורם כאשר הרוח נוגעת בגב הלשון ויוצאת מאמצע הפה עם שפתיים מכווצות- מענין לדעת איך אתה הוגה אותה ותשווה להגייה נכונה ומפה תתחיל.
הערה כללית : בדיקת אאג חשובה מאוד לתרגול הלשון והפה ......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי06/03/2009ה- נ' ת' שלי הן דווקא בסדר, ובאמת אני כל הזמן חושב על זה שאני הולך להגיד את האותיות האלה במילים ואז הן ממש נשמעות לי רע, זה מאוד מלחיץ אותי. והקלינאית שלי אומרת שבדרך כלל הש' עם הלשון למעלה, ושלמטה זה הרבה פחות שכיח. מה לעשות כדי לעבוד על קצה הלשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)