מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיבושי מילים אצל ילד בן שנתיים ו-4מיה15/03/2009
שלום רב. הילד שלנו, ילד יחיד (בחודש הבא יוולד אחיו, בננו השני, בשעה טובה). כל ההתפתחות המוטורית שלו היתה איטית יחסית - זחילה, ישיבה (דווקא ללכת הוא התחיל בגיל שנה וחודשיים והתהליך היה מהיר מאוד). במוטוריקה עדינה הוא מצוין, גם הזיכרון החזותי שלו מדהים, וכשהוא מצייר הוא מצייר פרטים קטנים ועדינים. גם בדיבור הוא התחיל יחסית מאוחר, אבל הוא כבר מרכיב משפטים, שואל שאלות, עונה על שאלות ששואלים אותו. החששות שלי הן בענין שיבושי אותיות קבועים, ולמרות שאני מתקנת אותו, הוא לא מפנים את המילה הנכונה. כמעט כל מילה אצלו מתחילה באות ת'. למשל "מה" הוא אומר "מה", אבל כשהוא שואל "מה זה?" הוא אומר "תה זה?" או למשל הוא יודע לבטא את האות ח' אבל את השם "חגית" הוא אומר "תגית". כמו כן האות ת' משמשת אצלו כ-ו' חיבור. ועכשיו שמתי לב שהוא לא נוהג לבטא את האות ר' ומחליף אותה באות נ'. למשל "כדור" הוא אומר "תדונ". האם זה שלב מוקדם לקחת אותו לאיבחון? האם אני סתם חוששת מחוסר נסיון? המטפלת שלו בפעוטון אומרת שזה תקין לגילו, אבל כשאני שומעת את בני גילו מדברים, הם מדברים בצורה הרבה יותר תיקנית ובלי שיבושים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבושי מילים
חן לדרר15/03/2009מיה שלום
את מתארת תהליך שנקרא STOPPING כאשר עיצור חוכך (כגון ח') הופך לעיתור פוצץ (כגון ת. התהליך הזה נחשב תקין עד גיל 2:06-3:00.
למרות זאת ילדים צריכים אבחון כאשר מובנות הדיבור הכללית אינה טובה ולכן אם תחושתך הינה שאנשים זרים מתקשים בהבנת בנך שווה להגיע איתו לאבחון
בכל מקרה היתי ממליצה לכם לבצע כבר עכשיו בדיקת שמיעה
לגבי מה עושים בבית: מאוד חשוב לא לתקן! זה לא עוזר כי בנך פשוט עוד לא בשל להגייה תקינה וזה גם עלול לגרום לתסכל רב. אפילו אם בנך יצליח לתקן באופן מיידי זה לא ישמר לפעם הבאה. מה שכן כדאי לעשות זה לתת דגם טוב. כלומר כאשר בנך אומר מילה משובשת כגון תגית לחזור אחריו בצורה תקינה ומודגשת אך באופן מאוד חיובי וכחלק מהשיחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקונים חיוביים
מיה15/03/2009לא הרחבתי בנוגע לתיקונים, אבל באמת כשאני מתקנת אותו אני משלבת את המילה במשפט בצורת ההגייה הנכונה שלה - "אתה רוצה את הכדור?" "קראת לחגית"? אני לא אומרת לו - "לא תגית, חגית"! בכל אופן, תודה על העצה המועילה. כי באמת אני מרגישה שנוצר מצב שלא כ"כ מבינים אותו ואני נהיית ה"מתורגמנית" שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)