איחור בדיבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איחור בדיבור
    קרן
    05/04/2009

שלום ,
    בני בן שנה ו-9 . נולד iugr . התפתחות תקינה ובמעקבים במרפאה להפרעות אכילה. אכלן גרוע ונמצא מתחת לעקומות במשקל.
    מגיל שנה החל לדבר אך אוצר המילים שלו עד היום לא גדל כלל. אומר "אבא" " האם" וקולות של מספר חיות. יודע להצביע ומרבה מאוד להצביע ולהגיד "אה "אה" "אה" - בציפייה שנשתף אותו ונמליל לו מה שהוא רואה . אני מרבה לדבר איתו לאט ובצורה ברורה ונראה שלא ממש עוזר.
    נוספה לו "מילה" חדשה לאחרונה "גו" כל פעם שרוצה לומר לנו שמשהו נגמר או אין.
    מאחר ומאוד חששתי לקחתי אותו למומחה ידוע לשלילת בעיות תקשורת. לשמחתי הרבה הוא שלל ואמר שיש לו רק עיכוב שפתי קל והבנתו מצויינת לגילו.
    בזמן האחרון אני מרגישה שהוא מתוסכל יותר ויותר. הרבה פעמים מגיב בצעקות, לפעמים אם לא מבינים אותו ולרוב אם לוקחים לו משהו שרוצה או מציקים לו (אח שלו). לאחרונה באמת שקשה לי עם הצעקות האלה . אני זוכרת שאח שלו בשלב הטרום דיבור, בסביבות גיל 11 חודשים צעק ככה איזה חודשיים . ..
    אני מתכננת להתחיל טיפול בהקדם אצל קלינאית.

האם יש משהו שאני יכולה לעשות עד הטיפול ע"מ לשפר את התקדמותו?
    האם עניין הצעקות נורמלי(יכול להסביר את תיסכוליו מכך שאינו מצליח לבטא את עצמו?) או שיש לבדוק את זה?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איחור בדיבור

הוספת תגובה

• איחור בדיבור

חן לדרר
    05/04/2009

קרן שלום
    נשמע שאתם עושים רבות כדי לתת דגם טוב וחזרתי. מבחינת הצעקות יתכן שזה נובע מתסכול אך גם צריך לזכור שסביב גיל שנתיים מתחיל אצל רוב הילדים מאבק לעצמאות המלווה לעיתים בצעקות וכעס.
    כן חשוב לבצע בדיקת שמיעה וכמובן לפנות לקלינאית תקשורת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו