ילד pdd

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד pdd
    רותי
    15/04/2009

בני בן חמש ונמצא בגן שפתי במשך כשנתיים. הוא אובחן בעבר כאינו סובל מבעיות תקשורת אלא שפה, אך ככל שהזמן עובר בעיות התקשורת נראות באופן בולט. וכנראה שהוא pdd.
    הגן השפתי מתאים לו והוא מתקדם בשפה לאט אבל בטוח. גם בשנה הבאה הומלץ לגן שפתי.
    ברצוני לשאול מהי המסגרת האידיאלית שמתאימה לו בבית הספר, האם חובה כיתת תקשורת אלא אפשר כיתה קטנה?
    בנוסף אם אני אאבחן אותו האם אני פוגעת בעתיד שלו. אני יודעת שלא מגייסים ילדים אלו לצבא וגם אני פוחדת לתת לו סטיגמה . והאם ילדים כאלו משתלבים בסופו של דבר בחברה, האם הם מתחתנים? עובדים? וחיים חיים נורמטיביים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד pdd

הוספת תגובה

• PDD

ענת תבור
    15/04/2009

רותי שלום,
    יתכן וילדך יאובחן כ PDD אך מה שחשוב בסופו של דבר זה תפקודו והסתגלותו לחברה ופחות "ההגדרה". הוא נמצא בגן שפתי שכנראה מתאים לו ועושה לו טוב וזה מה שחשוב, על אף שהמסגרת ה"קלאסית" לילדים עם בעיות תקשורת היא בגן תקשורתי. כך יש גם ילדים מאובחנים שמשתלבים בחינוך הרגיל, וזה הכל בהתאם לתפקודם. אותו דבר גם בבית הספר. אין השפעה לאבחנה לגבי השמתו, אלא - רמת התפקוד. ילדי PDD יכולים להכנס לבית ספר בחינוך המיוחד וגם יכולים להשתלב בבית ספר רגיל במספר אופציות, תלוי גם בבית הספר עצמו: כתה קטנה, כתת PDD, כתה רגילה עם סייע/ת או שילוב מלא. גם כתה קטנה/ PDD מנסה בהדרגה לשלב.
    לקראת כתה א' תעברו ועדת השמה שם ידונו באפשרויות השונות וחשוב לבחור במסגרת האידיאלית בשבילו. גם לגבי המשך שאלותייך - השתלבות בצבא או בחברה בכלל תלויה ברמת תפקודו וביכולת ההסתגלות ולא קשורה לאבחנה. היתרון לקבלת האבחנה המתאימה מעבר לדגש המקצועי - טיפולי להבנת הקשיים הוא הנושא הכלכלי. ישנה השתתפות רחבה ביותר בטיפולים ובהוצאות חודשיות מהמדינה. בחוק החדש שנכנס בינואר השנה - עד גיל 18 ש'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו