יש לי שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי שאלה
    אשנב
    22/04/2009

אני מקוה שזה הפורום המתאים
    בני בן כמעט חמש עם קשיי שפה, נמצא בגן רגיל ומטופל אצל קלינאית תקשורת, הוא מאד מתקדם בדיבור אך יש לו עדיין המון שיבושי היגוי, שאלתי היא - יש לו קושי לקנח את האף, הוא לא מצליח להוציא אויר או נזלת על ידי נשיפה מהאף (מקוה שאני ברורה) הוא מצליח רק להוציא מהפה - שמענו פעם שזה יכול להיות קשור לדיפרקסיה שיש לו גם - אז איך מלמדים אותו לעשות כך ולקנח כמו שצריך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה

הוספת תגובה

• אשנב

חן לדרר
    22/04/2009

בהחלט הגעת למקום הנכון, ראשית אם אתם אצל קלינאית תקשורת הכי טוב להתיעץ איתה כי היא גם תוכל להדגים
    יתכן שהקושי בקינוח נובע מאותו גורם של הקושי בהיגוי.
    דרך שיכולה לעזור היא להתאמן בהוצאת אוויר מהאף דוקא כשלא מצוננים - המטרה ללמד את בנך להבחין מאיפה יוצא או נכנס האוויר. . דרך לעשות זאת: לוקחים הרבה אוויר, סוגרים את הפה חזק ונושפים בלי לפתוח את הפה - אפשר לתת לו להחזיק את השפתיים סגורות. אפשר להעזר בנר דולק או חתיכת צמר גפן כדי שיראה שאוויר יוצא.
    אם הצלחתם אז מתחילים לגוון : מנסים פעם להכניס אוויר מהפה ולהוציא מהאף, אח"כ הפוך
    כשהוא יצליח את זה אז בזמן צינון או יזכור מה זה אומר להוציא מהאף.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו