גמגום אצל ילד בן שנתיים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמגום אצל ילד בן שנתיים וחצי
    אסתר
    28/04/2009

שלום,

הבן שלי בן שנתיים וחצי ילד רגוע, מחונן, עצמאי, נגמל מטיטול, ויש לו אחות בת חצי שנה.

בחודשיים האחרונים התפחות השפה אצל בני מאוד התקדמה, משפטים ארוכים ומורכבים, אוצר המילים שלו מאוד התרחב והוא יודע מתי להשתמש בכל מילה (גבוה, גדול, ארוך... יודע להפריד מה אומרים מתי) אך יחד עם זה הוא התחיל מאוד לגמגם, לרוב זה בהברה הראשונה של המילה שהוא ניתקע הרבה זמן עליה, ולעיתים גם תוך כדי מילה. זה נמשך כבר כחודש וחצי. אנחנו והסביבה משדרת לו סבלנות, מקשיבים לו עד הסוף, וכשמסיים אנו אומרים את המשפט התיקני.

כמה זמן יכול להימשך גימגום כזה? מה כדאי לעשות? והאם יש שלב שצריך לפנות ליעוץ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חוסר שטף התפתחותי/גמגום

ענת תבור
    29/04/2009

אסתר שלום,
    אני מצרפת תגובה של חן לדרר לשאלה דומה:
    בגילאי 2-3 הופעה של חוסר שטף הינה אופינית וקורת במקביל להתפתחות השפתית. לרוב הילד אינו מודע לכך ואם מודע לכך זה בד"כ נובע מתגובת הסביבה. חשוב מאוד לא להתייחס לכך , להמשיך לדרוש מבחינה התנהגותית כרגיל. מבחינה שפתית מומלץ בתקופות כאלו למעט בשאלות כך שבינכם יוכל להחליט מתי ליזום שיחה ומתי לא וכן לפנות אליו בדיבור מעט איטי ורגוע (אך לא לבקש ממנו לשנות את דיבורו)
    דברים נוספים שעוזרים הינם שירים ודיקלומים בהם אין גמגום.
    זה ברור שכהורה מאוד קשה לראות את ההתקעות הזו אך חשוב לזכור שככל שתהיו יותר רגועים וסבלניים תעזרו למנוע החמרה בנושא.
    התופעה בד"כ נעלמת לאחר 2-3 חוד' ולעיתים אף יותר, אם היא לא תעבור אז פנו לאבחון קלינאית תקשורת.
    תוכלו להכנס גם לאתר אמב"י שם יש חוברת הדרכה מפורטת להורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה קרה גם לבני

מיכל
    30/07/2009

היי,
    בני בן שנתיים וחמישה חודשים. הוא דיבר נפלא, ברור ובמשפטים מורכבים מספר חודשים, עד אשר לפני כחודש הוא החל לגמגם. הגימגום קרה לעיתים רחוקות ולא התרגשנו מכך. לפני שלושה ימים המצב החמיר, ובני מוצא את עצמו לא מצליח לומר ולו מילה אחת ללא גמגום. הוא יכול "להתקע" בהברה הראשונה של המילה למעלה מ-10 חזרות, ולעיתים הוא מתייאש ואומר "אני לא יודע".
    אני מודאגת מהעניין ובינתיים לא עושה שום פעולה אקטיבית על מנת לנסות ולעזור לו מלבד להיות סבלנית, להקשיב, לא להשלים עבורו את המשפט וכד'.
    שאלתי היא: האם יש צורך לקחת אותו לאבחון בהקדם האפשרי או שהתופעה מוכרת וסבירה בגיל זה ואפשר לחכות מספר שבועות/חודשים?
    תודה רבה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שטף

ענת תבור
    31/07/2009

שלום לך,
    כמו שאת רואה מכמות הפניות בפורום בנושא זה - זו תופעה מאד שכיחה, במיוחד בגיל זה.
    איך שאת נוהגת עם בנך נשמע טוב. במידה והוא מוותר ומביע תסכול מכך שאינו מצליח - חשוב לעודדו ולומר לו שאת בטוחה שיצליח בסוף לומר מה רוצה. תמשיכו להשאר רגועים ופסיביים כגדרתך ואין שום סיבה לעשות "ענין" כי זה יעבור מייד לילד. אני שוב מדגישה - אצל רוב הילדים זה עובר ולא נשאר זכר. בימים שיותר נתקע - תשתדלו פחות להתעסק בפעילויות מילוליות - פחות לשאול שאלות ולשוחח ויותר ליהנות מפעילויות פיזיות או להבדיל - לשיר שירים, שנותנים חווית שטף.
    תופעה זו אמורה לעבור תוך מספר חודשים בודדים.
    שוב, במידה ואת לחוצה ורוצה להתייעץ - תמיד אפשר, ואז תוכלי לקבל הדרכה מפורטת יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אין תשובות לשאלות

אורן יזדי
    10/03/2010

אין תשובה לשאלה של אסתר על גימגום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

חן לדרר
    10/03/2010

אורן שלום
    בהמשך לשאלתה של אסתר יש תשובה של ענת תבור תוכל לקרוא אותה, כמו כן יש תשובה מפורטת בנושא חוסר שטף ב'שאלות נפוצות' כמובן אם יש לך שאלה אתה מוזמן להעלותה ונענה לך במהירות האפשרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום התחלתי אצל ילד בן שנתיים +

לירון
    15/03/2010

שלום,

הבן שלי גם בן שנתיים וחודשיים, ילד מקסים עם אוצר מילים גדול ומפותח לגילו.

בשבועיים האחרונים התחילה אצלו תופעה של גימגום, שבעצם הוא נתקע בהברה הראשונה גם כן כמו שאת מתארת אצל הבן שלך.
    נאמר לי לא להתייחס ולחכות לראות איך זה מתפתח אבל אני דואגת שזה לא יעלם מעצמו.
    אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית בעניין גם כן.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בגמגום

עומר
    15/03/2010

כמו שאמרתי לעינב בתגובה למעלה עלייך לראות אם יש תרומה בטיפול הקונוונציונלי או שמדובר באבחון קלינאי ובהרגעת המצב ומציאת סיבה רגשית לבעיה ..כאחד שעבר את הטיפולים האלו אני יכול להגיד לך שבסופו של דבר הייתי צריך להתמודד עם המצב לבד ולשמחתי הצלחתי . אשמח לתת לך ייעוץ והכוונה מניסיוני האישי ושוב אדגיש אין מה לוותר אני הייתי מגמגם כרוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום

חן לדרר
    15/03/2010

כפי שתראי בהתכתבויות הרבות בנושא וכן בתשובה המפורטת במדור 'שאלות נפוצות' התופעה שאת מתארת אינה נחשבת לגמגום אלא לחוסר שטף התפתחותי.
    אם את מאוד מודאגת את יכולה לפנות לקלינאית תקשורת כבר עכשיו אבל ברוב המקרים היא תתן לך הדרכה ואז תשאיר אותכם במעקב.
    אנחנו לא מטפלים ברוב המקרים בשלב כל כך התחלתי של חוסר שטף גם כי זה לרוב עובר בעצמו וגם כי התמקדות בדיבור בשלב כזה עשויה להזיק.
    קראי את ההנחיות המפורטות כיצד להתנהג בתקופה כזו כדי לעודד שטף ותראי אם זה נותן לך מענה מספק, אם את עדיין מודאגת פנ לפגישת אבחון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אב לבת בת שנתתים ושלושה

ראם
    27/11/2010

שלום
    גם לביתי התעוררה אותה בעיה ממש פיתאום.
    ניסינו לגשש בגן אם קרה משהו אבל כמובן שגם אם קרה אף אחד לא יגיד כלום.
    זה נמשך כבר חודש.
    המילים נתקעות לה וממש נגמר לה האוויר. זה מתסכל מייאש וכואב שבא לנו לבכות.
    היא כל כך מתאמצת לדבר. לעיתים היא נתקעת ואז לוחשת כי כנראה שהיא מתביישת.
    היא ממש רק החלה לדבר משפטים ואז זה קרה.
    קראתי המון באינטרנט על כך והעברתי את המסר והוראות ההתנהלות מולה לכל בני המשפחה ואף הבנתי שזה מוקדם לטיפול ובקופ"ח לא מפנים לקלינאי תקשורת מאחר וזו רק ההתחלה. מה עושים??? האם יהיה בסדר? האם יש משעבר חוויה כזו ויכול לעזור? אם לדרוש קליאי תקשורת או לגשת באופן פרטי כדי לא לבזבז זמן???
    המייל שלי רשום.
    אשמח לקבל תגובות

ראם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אב לבת בת שנתתים ושלושה - תגובה

ז'קלין סקרן מנסור
    27/11/2010

שלום ראם
    זה גם קרהנ אצלנו במשפחה הקרובה וההורים דאגו אך קיבלו את ההנחיות המפורטות כאן וזה אכן עבר אחרי יותר מחודשיים במקרה שלהם , יכול להיות שלבת שלך יקח פחות או יותר .
    יש לעקוב אחר ההנחיות הנכונות ובצעם , כמוכן יש לעקוב אחר ההתפתחות אצל הילדה ולראת שהמצב לא מחמיר אלא נרגע ויש לה זמנים של שטף.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו