דיבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיבור
    קרן
    12/05/2009

שלום

אני אמא לתינוק מקסים בן שנה וחמישה חודשים.

התפתחות דיבור מהירה ביותר מגיל שנה וחודש עד עכשיו, קשה לי לספור אבל בין 150-200 מילים בודדות, כל יום ניראה כאילו הוסיף עוד מילים חדשות, חוזר אחרי כל מילה שנגיד לו אם נבקש (וגם אם לא), יודע את כל חלקי הגוף והפנים להצביע וגם לומר, כל החיות וגם הקולות שלהם, שמות של אחים הורים ובני משפחה, זיכרון וקליטה יוצא דופן לכל דבר כלומר: אומרים לו משהו פעם אחת וכבר זוכר ואומר בפעם הבאה, יודע את כל הצורות עיגול, ריבוע, מלבן, משולש, אליפסה, מעויין, לב, כוכב, להגיד ולזהות גם בספר גם להתאים בפאזל וגם כשסתם מציירים לו, יודע לספור, וגם צבעים כשאומרים לו את האות הראשונה משלים את כל הצבע, יודע להצביע בספר לבקשתינו מגיל 10 חודשים כמעט על כל תמונה בספר 100 מילים ראשונות והיום גם יודע להגיד את רובם.

הבעיה היחידה שלי היא שעדיין לא מחבר שני מילים כמה שאני מנסה ללמדו

זאת אומרת כשאני מראה לו אוטו ואומרת הנה עוד אוטו הוא יגיד אחרי -עודאוטו- אבל לא ביוזמתו, וכשרוצה משהו מאחותו הוא אומר לה -אביאלי- במקום תביאי לי.

קראתי פה בפורום וגם מניסיון עם הילדה שאחרי 50 מילים מתחילים לשמוע צירופים וכאן זה לא ניראה, זאת אומרת ממשיך ללמוד מילים חדשות כל הזמן אבל בודדות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיבור

הוספת תגובה

• דיבור

חן לדרר
    13/05/2009

קרן שלום
    קראת כאן נכון שצריך בערך 50 מילים כדי להתחיל לחבר מילים אך צריך מיומנויות נוספות כדי להגיע ליבור מילים, מאחר ובנך מאוד צעיר יתכן שחסרות לו מיומנויות אחרות. התפתחותו מהירה וטובה ואם תהיו בסלניים ותתנו לו להתפתח בקצב המתאים לו הצרופים יופיעו לבד כשיהיה בשל לכך. אין טעם לנסות ללמדו צרופים מאחר והוא לא ישתמש בהם בעצמו עד שיוכל לעשות זאת
    תהנו מהתקדמותו היפה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו