מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת דיבור אצל מבוגריםנטע30/05/2009
אני כבת 40, אולי בגלל חוסר בטחון לדבר בפני קהל, קורה שאני מעירה לילדי ליד חבריהם או מדברת עם אנשים וקשה לי לדבר בשטף מבלי שאיזו מילה או הברה "נתקעת" לי. לא מדובר בגמגום כגמגום, אלא יותר כהפרעה בגלל שהמחשבה מהירה מן הדיבור. קשה לי מאוד עם שפות ומילים חדשות וליד אנשים זרים (אפילו חברים) אני משתדלת להמנע ממילים לועזיות או ארוכות כמו "עובד סוציאלי" אעדיף להשתמש ב"עובד רווחה". אני נמנעת מדיבור באנגלית ובשל כך, שכחתי את השפה. בשנים האחרונות הפכתי גם כבדת שמיעה באוזן אחת (עקב עצב שנפגע) דבר שמקשה עלי מאוד. האם ניתן לעשות משהו לתיקון הבעיה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בהפקת מילים מורכבות
ענת תבור02/06/2009נטע שלום,
באופן כללי יש אנשים שיכולת הביטוי והדיבור שלהם שוטפים יותר מאצל אנשים אחרים. האטה של קצב הדיבור בזמן הפקת מילים מורכבות עוזרת. כמו כן, שינון של מילים חדשות ומורכבות בזיכרון, תוך כדי מתן סימנים עצמיים למבנה ההברות (למשל, סו-צי-יאלי או לחשוב על שורש המילה, אם קיים דבר כזה) - עוזרים לשלוף את המילים בצורה קלה יותר.
אני רואה שאת מאוד מודעת לקשייך. במידה וזה מאד מפריע לך בתפקוד היומיומי, תוכלי להיעזר בקלינאי/ת תקשורת. מאידך, נראה שפיתחת לעצמך שיטות משלך ואת מסתדרת עם זה כבר שנים. לעיתים מותר "להודות" בפני הקהל שאת מתבלבלת במילים, ואז גם את וגם הם לא יקחו את זה קשה כשזה קורה.
לגבי השמיעה - מומלץ להתייעץ עם קלינאי/ת תקשורת לגבי הצורך להתאים מכשיר שמיעה, שעוזר מאד לשמר את השמיעה הדו-צדדית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטע03/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)